"3 puan değil 33 puanlık bir maç"

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, 1-0 kazandıkları Gençlerbirliği maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, "3 puanlık değil 33 puanlık bir maç oldu" dedi.

NTV Spor 22.11.2015 - 20:13
"3 puan değil 33 puanlık bir maç"

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, 1-0 üstün tamamladıkları Gençlerbirliği karşılaşmasında çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Müsabakanın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Sadi Tekelioğlu,  daha önceki teknik direktörlüğünde ağlayarak veda ettiği odaya bu kez gülerek geldiğini belirterek, kendisine destek veren medya mensuplarına teşekkür etti.

Karşılaşmaya iyi hazırlandıklarını aktaran Tekelioğlu, "Kazanmamız lazımdı. Sadece 3 puan olarak değerlendirilecek bir maç değildi. Ayağa kalkma, adım atma adına önemli bir müsabakaydı. Son dakikada gelen galibiyetle camia nefes aldı" diye konuştu.

Tekelioğlu, galibiyetin, bozulan moraller açısından olumlu olduğunu vurgulayarak, "Trabzonspor büyük bir kulüp. Gençlerbirliği maçı için, 'yendik, kahraman olduk' diye ifadeler olmaz. Yönetimin tamamına yakını ceza almıştı. Maç seyircisiz oynandı. Hoca değişimi ve ayrılan futbolcular oldu. Bunları eklerseniz, üç puanlık değil, otuz üç puanlık bir maç oldu" ifadelerini kullandı.

Takımda 8 gün önce görev aldığını anımsatan Tekelioğlu, şunları kaydetti:

"Bir takımı 8 günde elime kalem kağıt alıp baştan aşağı değiştirmem, yenilemem mümkün değil. Verilere, geçen hafta yapılan müsabakaya, idman temposuna, milli takım kamplarından dönen oyuncuların durumuna baktım. Medjani'nin takımdan ayrılma sıkıntısı vardı, bizden izin istedi. Yusuf hastalandı. Böyle olaylarla müsabakaya geldik. Trabzonspor'un uzun süredir takip ettiğim bir olayı vardı. Giren oyuncular katkı yapmıyordu. İlk kez böyle bir olay gerçekleşti. Bu hocayla değil, niyetle alakalı. Bu çocuklar o niyetteyse, biz iyi yoldayız, takım olma yolunda önemli bir adım."

"FENERBAHÇE MAÇINI KAZANIRSAK, KULÜBÜN ÖNÜ AÇILIR"
Sadi Tekelioğlu, Süper Lig'de bir sonraki karşılaşmalarını deplasmanda Fenerbahçe'ye karşı yapacaklarını hatırlatırken, alınacak bir galibiyetin olumlu yönde büyük etkisi olacağını dile getirdi.

Takımının iyi sonuçlar alacağına inandığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah Fenerbahçe maçında, bugünün devamı olan iyi sonuçlardan birini elde ederiz. Fenerbahçe'nin diğer rakiplerimizden farkı yok. Bugünden o maçı konuşup, ortamı germek istemiyoruz. Fenerbahçe'nin bütün maçlarını zaten televizyondan izledik. Oyuncularımız, hocalarımız rakibi tanıyor. Tabii ki tedbirimizi alacağız. Oyun kurgumuzu ona göre yerleştireceğiz. Bu tür maçlar için, 'hocasız da gidilse takım motive olur' sözü vardır. Camianın seçim arifesinde böyle bir galibiyete ihtiyacı var. En ufak detayına kadar Fenerbahçe'yi iyi etüt edip, galibiyetle de dönersek, kulübün önü açılır."

Tekelioğlu, kariyerinde altyapı kategorileri de dahil olmak üzere sadece Süper Lig şampiyonluğu yaşamadığını anlatırken, "Milli takımda görev alan 4 hocanın yardımcılığını üstlendim. Kariyer, karizmayla, giyim kuşamla olmaz. Saha sonuçlarıyla olur. Kendimi kabul ettirmem için galiba uzayda bir takım çalıştırmak gerekiyor. Ruslar ve Çinliler bize o imkanı sağlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan, Trabzonsporlu oyuncu Özer Hurmacı, karşılaşmanın ardından takım otobüsünden, önce kaptan Onur Kıvrak ile olan bir fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaştı ve altına, "Çok şükür kazandık. Onurumuz baba oldu. İlayda takımımıza uğurlu geldi. Dönecekti elbet bu kader bir gün" ifadelerini yazdı.

 

Sayfa Yükleniyor...