Ada'da zirve el değiştirdi!

Premier Lig'de haftaya lider giren Manchester City sahasında Klopp yönetimindeki Liverpool'a 4-1 yenilerek üçüncü sıraya gerilerken, galibiyet serisini sürdüren Leicester City zirvenin yeni sahibi oldu.

NTV Spor 24.11.2015 - 10:39
Ada'da zirve el değiştirdi!

Etihad Stadı'nda, Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool'u ağırlayan Manchester City, maçın hemen başında geriye düştü. 8. dakikada sol kanattan gelişen Liverpool atağında Coutinho'nun pasıyla ceza alanında hareketlenen Firmino'nun yerden ortaladığı topu Mangala kendi kalesine gönderdi ve konuk ekip 1-0 öne geçti.

23. dakikada Firmino'nun sağ taraftan ceza alanına çıkardığı topla buluşan Brezilyalı yıldız Coutinho, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşla takımına 2-0 üstünlüğü getirdi. Bu golden 10 dakika sonra Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can'ın topuk pasıyla ceza alanında topla buluşan Coutinho'nun çıkardığı topu bu kez Firmino kaleye gönderdi ve 33 dakika içinde Liverpooldeplasmanda 3-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Manchester City, 2003 yılının şubat ayında Arsenal'a 5-1 mağlup olduğu karşılaşmadan sonra ilk kez sahasında oynadığı bir lig maçında ilk yarıda kalesinde üç gol birden gördü.

İlk yarının bitimine bir dakika kala Arjantinli futbolcu Sergio Agüero, ceza alanının önünden çektiği sert şutla takımının ilk golünü kaydetti ve ilk yarı Liverpool'un 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Takımı adına farkı ikiye indiren golü atan 27 yaşındaki Agüero, Premier Lig kariyerinde toplam 85 gole ulaştı ve lig tarihinin en fazla gol atan Güney Amerikalı futbolcusu oldu. Daha önce Carlos Tevez 84, Luis Suarez ise 69 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

Skrtel ile 81. dakika bir gol daha bulan Liverpool, zorlu Manchester City deplasmanında sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. Alman teknik adam Klopp, 3-1'lik Chelsea galibiyetinin ardından Manchester City deplasmanından da üç puanla döndü.

Ligde son dört haftada yedi puan kaybeden Manchester City, puan cetvelinde üçüncü sıraya geriledi.

Newcastle United'ı deplasmanda 3-0 mağlup ederek 4'te 4 yapan sezonun formda ekibi Leicester City, 28 puanla zirvenin yeni sahibi oldu. Gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan ve takımını Newcastle deplasmanında öne geçiren Jamie Vardy, üst üste 10 lig maçında rakip fileleri havalandırarak bu alanda Ruud van Nistelroy'un rekorunu egale etti.

MESUT ARSENAL'A YETMEDİ
Deplasmanda West Bromwich Albion'a konuk olan Arsenal'da Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil üst üste yedinci asistini yaparak Premier Lig'de yeni bir rekor kırdı ancak Londra temsilcisi deplasmandan 2-1 mağlup ayrıldı.

Evsahibi ekibin 35. dakikada Morrison ve 40. dakikada Arteta'nın kendi kalesine attığı golle üç puana uzandığı mücadelede Arsenal'ın tek golünü 28. dakikada Fransız forveti Giroud kaydetti. Konuk ekipte Cazorla 84. dakikada penaltı atışından yararlanamadı.

Yaşadığı puan kayıpları nedeniyle zor günler geçiren Jose Mourinho yönetimindeki Chelsea, milli maça verilen aranın ardından lige galibiyetle döndü. Sahasında Norwich City'i ağırlayan Londra ekibi, İspanyol Diego Costa'nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Zirve yarışını sürdüren Manchester United, Watford deplasmanında son dakika golüyle üç puana uzandı ve ikinci sıraya yükseldi. Depay'ın 11. dakikadaki golüyle ilk yarıyı önde tamamlayan Manchester temsilcisi, Deeney'in golüne engel olamadı ve 87. dakikada skora denge geldi. Aynı futbolcunun 90. dakikada kendi kalesine attığı golle Manchester United haftayı kayıpsız kapattı.

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United, Londra derbisinde Tottenham Hotspur'a 4-1 mağlup oldu ve son üç haftadaki ikinci yenilgisini aldı. Yenilmezlik serisini 12 maça çıkaran Tottenham'a galibiyeti getiren golleri Kane (2), Alderweireld ve Walker kaydetti.

Bu arada Paris'te altı farklı noktada gerçekleştirilen ve 129 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları nedeniyle Premier Lig'deki tüm maçlardan önce Fransa Milli Marşı okundu.

GOL KRALLIĞI
Premier Lig'de gol krallığı yarışında Leicester City'nin forveti Jamie Vardy 13 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuyu 9 golle Romelu Lukaku (Everton), 8 golle Harry Kane (Tottenham Hotspur), 7'şer golle Olivier Giroud (Arsenal), Riyad Mahrez (Leicester City), Sergio Agüero (Manchester City) ve Odion Ighalo (Watford) izliyor.

SONUÇLAR
Tottenham Hotspur - West Ham United : 4 - 1
Chelsea - Norwich City : 1 - 0
Everton - Aston Villa : 4 - 0
Manchester City - Liverpool : 1 - 4
Newcastle United - Leicester City : 0 - 3
Southampton - Stoke City : 0 - 1
Swansea City - Bournemouth : 2 - 2
Watford - Manchester United : 1 - 2
West Bromwich Albion - Arsenal : 2 - 1
Crystal Palace - Sunderland : 0 - 1

Sayfa Yükleniyor...