Wenger tepkili!

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Zagreb ile oynayacakları maç öncesi UEFA'nın doping konusundaki tutumunu eleştirdi. Dinamo Zagreb'in bir oyuncusunun dopingli çıkması nedeniyle turnuvadan ihraç edilmesi gerektiğini savunan Wenger, UEFA'nın dopinge göz yumduğunu öne sürdü.

NTV Spor 24.11.2015 - 14:19
Wenger tepkili!

Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Zagreb ile Arsenal'i karşı karşıya getiren maçın ardından Hırvat ekibinin oyuncularından Ariyan Ademi doping testini geçememişti. Bunun üzerine Ademi 4 yıl men cezası almış; ancak Dinamo Zagreb'e herhangi bir ceza verilmemişti. Zira UEFA kurallarına göre bir kulübün turnuvadan men edilmesi için en az 2 oyuncuda doping çıkması gerekiyor.

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, mutlaka kazanmaları gereken rövanş maçı öncesi bu kuralı gündeme getirdi. Dinamo Zagreb'in de Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi gerektiğini savunan Wenger; "Bu kural temel olarak UEFA'nın dopingi kabul ettiği anlamına geliyor" dedi.

Wenger, doping konusundaki son açıklamalarından sonra UEFA'nın hedefi haline geldiklerini de öne sürdü. Fransız menajer, doping konusundaki çıkışından bu yana antrenman tesislerini 10 test görevlisinin ziyaret ettiğini açıkladı. Wenger, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamamaları halinde tüm dikkatlerini UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmaya vereceklerini de söyledi.

Sayfa Yükleniyor...