Etik Kurulu'nu suçladı!

Sepp Blatter aldığı 90 gün men cezasıyla ilgili FIFA Etik Kurulu'nu suçladı. İsviçreli futbol adamı, cezanın kendi açısından hükümsüz olduğu değerlendirmesinde bulundu.

NTV Spor 26.11.2015 - 12:17
Etik Kurulu'nu suçladı!

FIFA Etik Kurulu tarafından 90 gün futboldan men edilen FIFA Başkanı Sepp Blatter, bir kez daha kendisini savundu. Katıldığı her platformda suçsuz olduğunu belirten Blatter, İsviçre televizyonuna yaptığı açıklamada; Etik Kurulu'nun kararını eleştirdi.

Blatter; "Ben sıradan bir FIFA çalışanı değilim. Seçilmiş bir başkanım. Ve seçilmiş bir başkanı sadece onu seçen topluluk hükümsüz bırakabilir. Dolayısıyla beni sadece FIFA'nın kongre üyeleri görevden alabilir. Etik kurulu değil" ifadelerini kullandı.

FIFA'daki ofisine bile girmesine izin verilmemesini utanç verici bir karar olarak nitelendiren Blatter, buna rağmen hem kendisi hem de FIFA'nın geleceği için mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

İsviçreli futbol adamı, Dünya Kupası canlı yayın haklarının satılmasında usulsüzlük yaptığı ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye açıktan 2 milyon Frank nedeniyle 90 gün futboldan men edilmişti.

Etik Kurulu'na bağlı adalet komisyonunun soruşturması sonunda hem Blatter hem de Platini'nin ömür boyu men cezası alma olasılıkları bulunuyor.

 

Sayfa Yükleniyor...