'Cenk'aver Kartal!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde son haftaya liderlik koltuğunda giriyor... Siyah-beyazlılar, Cenk Tosun'un golleriyle Skenderbeu'yu 2-0 mağlup etti.

NTV Spor 26.11.2015 - 21:50
'Cenk'aver Kartal!

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, sahasında Arnavutluk ekibi Skenderbeu'yu konuk etti.

Siyah-beyazlılar, Cenk Tosun'un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve H grubundaki son maçlar öncesinde 9 puana ulaşarak liderliğe yükseldi. Kartal, son hafta maçında Sporting Lizbon deplasmanında yenilmezse, ikinci tur vizesi alacak.

Mücadelenin ilk bölümünde tempo oldukça düşüktü. Topa daha fazla sahip olan temsilcimiz Beşiktaş, buna rağmen gol tehlikeleri yaratmakta etkisiz kaldı. İlk 20 dakikadaki en net pozisyonu ise Skenderbeu takımı yakaladı. 13. dakikada Marko Radas'ın uzun pasına hareketlenen Hamdi Salihi, sol çaprazdan karşı karşıya kaldı ancak vuruşu yan ağlarda kaldı.

Beşiktaş golü 35. dakikada buldu... Sol kanatta topla buluşan İsmail Köybaşı, uzak mesafeden ancak çok etkili bir orta yaptı. Ceza sahası içinde iyi yükselen Cenk Tosun, köşeye ve etkili bir kafa vuruşuyla Beşiktaş'ı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci yarının hemen başında Cenk yine gole yaklaştı. 48'de Oğuzhan Özyakup'un ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Cenk Tosun, yerden sert vurdu ancak kaleci topu kornere çeldi.

Siyah-beyazlılar, 2. gol için baskısını sürdürdü. 53'te Oğuzhan Özyakup'un sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, arka direkte topla buluşan Dusko Tosic oldu. Tosic iyi kontrol ettikten sonra karşı karşıya durumda vuruşunu yaptı ancak kaleci Orges Shehi bu pozisyonda da gole izin vermedi.

Dakikalar 70'i gösterdiğinde ise Beşiktaş inanılmaz bir gol daha kaçırdı... Tosic'in sol taraftan ortasına hareketlenen Cenk Tosun, kale sahası üzerinde bomboş durumda topla ancak istediği gibi vuramadı ve yandan auta yolladı.

Temsilcimizi rahatlatan gol 78. dakikada geldi. Sol taraftan Skenderbeu ceza sahasına giren Gökhan Töre, Ricardo Quaresma'ya aktardı. Portekizli de hiç bekletmeden Cenk Tosun'un önüne bıraktı. Cenk de çok şık bir vuruşla fileleri havalandırdı ve skoru 2-0'a getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

BEŞİKTAŞ: 2 - SKENDERBEU: 0
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Pawel Gil, Piotr Sadczuk, Marcin Borkowski (Polonya)
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm (Dk. 33 Tosic), İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 84 Olcay Şahan), Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei (Dk. 69 Quaresma), Cenk Tosun
Skenderbeu: Shehi, Abazi, Jashanica, Radas, Vangjeli, Esquerdinha, Lilaj, Berisha (Dk. 46 Arapi), Olayinka, Latifi (Dk. 79 Progni), Salihi (Dk. 83 Djair)
Goller: Dk. 35 ve 78 Cenk Tosun (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 41 Lilaj, Dk. 63 Vangjeli (Skenderbeu)

 

Sayfa Yükleniyor...