"Hep rakiplerden iyi oynuyoruz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Skenderbeu galibiyetini değerlendirirken iyi oynadıklarını ancak rakibe pozisyon verdilekini söyledi. Her maçta rakiplerden daha iyi oynadıklarını vurgulayan Güneş, "Avrupa Ligi'nde bulduğunuz pozisyonları heba ederseniz rakipler cezasını kesebilir" dedi.

NTV Spor 26.11.2015 - 22:29
"Hep rakiplerden iyi oynuyoruz"

Beşiktaş'ın Skenderbeu karşısında aldığı 2-0'lık galibiyeti değerlendirmesi istenen Şenol Güneş, "Grupta değişik sonuçlar alındı. Lokomotiv Moskova başlandığında Lizbon'u deplasmanda, şimdi de Lizbon, Lokomotiv Moskova'yı deplasmanda yendi. Kuralar çekildiğinde 3 takım iddialıydı, şimdi yine 3 takım iddialı. Lokomotiv maçında Sporting kazanmasaydı gruptan çıkabilecektik. Bugünkü maçın ilk yarısında çıkışta top kayıplarımız oldu. Savunma yapıp çabuk kontraya çıkan bir takım vardı. Maçın tamamında iyi olan bizdik. Ama rakibe de bir kaç pozisyon verdik. Bu da bizim eksiğimizdi" dedi.

Skenderbeu'nun maç boyunca 3-4 net pozisyon yakaladığının hatırlatılması üzerine ise Şenol Güneş, "Futbol bu. Atmaya çalışırsınız. Bazen yanlış pas tercihleri yaparsınız. Bunları da içine alarak her maç iyi oynuyoruz. Biz her maç rakiplerden üstün oynuyoruz. Pozisyonlar bulduk, atamadık. Avrupa Ligi'nde bulduğunuz pozisyonları heba ederseniz rakipler cezasını kesebilir. Futbolun içinde bunlar var ama bu seviyede affetmezler. Bunları aşmak için de daha çok çalışacağız" yorumunu yaptı.

Lizbon maçından sonra Galatasaray karşısına çıkacakları ifadeleri üzerine ise deneyimli teknik adam, "Şu anda uzun vadeli düşüncemiz yok. Eğer biz bugün kazanmamız halinde rakiplerin beraberliği halinde iş bitebilirdi. Maç şöyle oldu, böyle oldu demek yerine önümüzdeki maçı kazanıp önümüze bakacağız" diye düşüncelerini aktardı. 

SAKAT VE EKSİK OYUNCULARIN DURUMU
Karşılaşmada sakatlık geçiren Ersan Adem Gülüm ile tedavilerine devam edilen diğer futbolcuların durumlarıyla ilgili bir soru üzerine Güneş, "Veli'yi Akhisar Belediyespor maçında düşünmüyorum. Zaten o pozisyonda değil. Sosa'nın ufak bir rahatsızlığı vardı, riske etmek istemedim. Yarından itibaren daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ersan, Medicana Sivasspor maçında darbe almıştı. Bugün bir kez daha rahatsızlandı. Durumuna bakacağız. Kontrollerden sonra karar vereceğiz" diye konuştu.

Şenol Güneş, uzun bir aradan sonra bu maçta bazı futbolculara ilk 11'de görev vermesiyle ilgili soruya, "Her oyuncu oynayabilir, girip, çıkabilir. Bir karar veriyoruz. Biz oyuncuları sahaya sürüyoruz, onlar da en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bugün de böyle bir kadroyla çıktık. Bu çıkmayanların kötü olduğunu göstermez. Saha içinde herkes iyi niyetle çalıştı. Bireysel olarak eleştiri yapmayı fazla doğru bulmuyorum. Çünkü hepsi bize yararlı oyuncular" yanıtını verdi.

"GÖRÜŞÜMÜN KİMSEYE YARARLI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"
Şenol Güneş, Türk futbolunda kendisi dışında Fatih Terim ve Mustafa Denizli'nin de görev yaptığı belirtilerek, hangisinin daha iyi olduğuna yönelik bir soru üzerine, "Türk futboluyla ilgili görüş beyan etmek istemiyorum, çünkü görüşümün kimseye yararlı olduğunu düşünmüyorum. Hepsi başarılı, hepsi iyi antrenörler. Ben kendimle ilgili bir muhakeme yapmam. Benim için en büyük ödül kendimin bir adım daha ileriye gidebilmesidir. Geri kalan ödülleri istemem" diye görüşlerini aktardı.

"KERİM'İN OLUMSUZ BİR TEPKİSİ YOK"
Tecrübeli teknik adam, Kerim Frei'ın oyundan alınmasına tepki göstermesiyle ilgili soruya ise "Kerim'in olumsuz bir tepkisi yok. Kerim'in saha içindeki duruş ve hareketlerini yorumlarsanız bundan çok mana çıkartırsınız. Öyle bir oyuncu yok zaten bizde. Kaldı ki görev veriyoruz. Görev alırlar, oyundan çıkarlar... Bunlar doğal şeyler" yanıtını verdi.

Karşılaşmada golleri atan Cenk Tosun'un iyi çalıştığını anlatan Güneş, "Cenk Tosun güzel goller attı, bazı golleri de kaçırdı. Bu hatalar oyunudur. Bu hataları ne kadar az yaparsa o kadar fazla oynayabilir. Bazen sonradan, bazen baştan oynar. Memnunum kendisinden. Bütün futbolcular hazır olmalı. Önemli olan kimin girdiği ya da çıktığı değil, girenlerin çıkanların ne yaptığıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...