Şifre: İkinci toplar

Pereira Trabzonspor maçı için takıma hücum çalıştırıyor. Portekizli maçın şifresini "İkinci toplar" olarak belirledi.

NTV Spor 29.11.2015 - 15:13
Şifre: İkinci toplar

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u konuk edecek Fenerbahçe iyi formunu sürdürmeyi amaçlıyor.

Antrenmanda oyuncularına "Molde maçı geride kaldı. Trabzonspor maçına odaklanın" diyerek motivasyon yolları arayan Pereira özellikle hücumdaki performansı sürdürmek istiyor. Mersin İdman Yurdu maçındaki performansın Molde maçında devam ettiğini ve bunun bir tesadüf olmadığını düşünen Pereira çalışmalarının sonuçlarını almaya başladıklarını düşünüyor. Devamı için ise Pereira'nın şifreleri belli...

Pereira antrenmanda yaptırdığı hücum çalışmalarında iki temel noktayı öne çıkarıyor. Portekizli çalıştırıcı her hücumda ceza sahası içi ve çevresinde 5 oyuncusunu mutlaka görmek istediğini oyuncularına aktardı. Santrafor, iki kanat oyuncusu, Diego bu oyunculardan dördünü oluşturacak. Mehmet Topal ve Josef ise hücumlara dönüşümlü olarak destek vererek hücumu kalabalıklaştıracak. Oyunun akışına göre beklerin de ileri çıkması bu beşliyi destekleyecek.

Pereira'nın diğer şifresiyse dönen toplar. Hücumda rakip savunmadan dönen ikinci topların muhakkak kendilerinde kalması gerektiğini vurgulayan Pereira öndeki beşliye adeta ribaunt çalıştırıyor. Bu sayede hem rakibi daha uzun süre baskı altında tutmayı planlayan Pereira, böylece rakibin olası hızlı hücumlarına da fırsat vermemeyi umuyor. Bu çalışmadaysa takım içi yardımlaşma öne çıkıyor. Pereira kanat oyuncularının dönen toplar için topun olduğu bölgeye gelerek orayı kalabalıklaştırması ve orta saha oyuncularına yardım etmesini istiyor.

Sayfa Yükleniyor...