"Sansasyonel bir şekilde ayrılabilirdik"

Beşiktaş'ı 2-0 yenen Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, galibiyetin sürpriz olmadığını söylerken, "İşin sırrı inanmak. Hugo'nun golü de olsaydı buradan sansasyonel bir şekilde ayrılabilirdik" dedi.

NTV Spor 29.11.2015 - 19:26
"Sansasyonel bir şekilde ayrılabilirdik"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ı 2-0 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş gibi iyi bir takımı yendiklerinin hatırlatılması ve galibiyetin sırrının sorulması üzerine Cihat Arslan, "İşin sırrı inanmak. Beşiktaş bizi yenebilirdi ama biz de ortaya bir şeyler koymak istedik. Futbolculara inanıyoruz. Söylenenler hayata geçtikçe bize inanıyor. Bu inanmışlık, sahaya yansıyor. Beşiktaş çok güçlü bir takım. Pozisyonlara girdi ama biz de skor için oynadık. İlk golün ardından biraz fazla geride kaldık. Maçtan önce 'Kazanmak, burada hayal değil' dedik. Futbolun gereklerini ortaya koyarız dedik. Beşiktaş çok yorgun geldi. İlk 60-70 dakika çocuklara kazanmaya yakınız dedik. Kafadaki plan tuttu. Hatta Hugo'nun (Rodallega) golü de olsaydı buradan sansasyonel bir şekilde ayrılabilirdik" dedi.

Galibiyetin kendileri için sürpriz olmadığının altını çizen Arslan, "Beşiktaş güçlü takım ama hep güçlüler kazanmıyor. Doğruları yaparsanız veya gayret gösterirseniz yenebilirsiniz. Planımız tutmayabilirdi ama verilen bir efor vardı. Beşiktaş da yorgun olduğu için bu galibiyet bizim için en azından benim için sürpriz değil" diye konuştu.

25 puanınız var ve Avrupa hedefiniz var mı sorusunu da yanıtlayan Cihat Aslan, "Maç maç bakıyoruz, puan tablosu bizi nereye göterecek ona bakıyoruz. Pergelin 2 ayağı gibi. Birincisi bu ligin kaçmaması. Ayağımızı ligde sağlam bakmaya çalışıyoruz. Tek ayağımız sabit ve garanti olması lazım. Puan tablosu bizi oraya (Avrupa Kupası şansı) getirirse, 'hayır kardeşim istemiyoruz' deme şansımız yok" ifadelerini kullandı.

Gelişmeye açık bir ekip olduklarını vurgulayan Arslan, "Şu an Avrupa'nın en yaşlı ikinci, Süper Lig'in de en yaşlı takımıyız. Ancak mesafe almada en öndeki takımız. Yönetim sözlerini yerine getiriyor, bir huzur var. Şehir bizi seviyor. Saygı sevgi çerçevesinde birlikteliğimiz var. Biz bu şekilde büyük aile olmanın planını yapıyoruz. Büyük aile olduğumuz müddetçe ligde barınacağımızı biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"ŞAMPİYONLUK BİZİM İÇİN UZAK"
Cihat Arslan, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hayali kurduklarını dile getirerek, "İnşallah, Rabbim bu çalışmaların karşılığını bize verir. Süper Lig'de şampiyonluk hedefiyle hareket etmek hadsizlik olur. Bu söylem bizi yaralar. Bizim öyle bir pozisyonumuz ve potansiyelimiz yok. Şampiyonluk bizim için uzak" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...