"Akhisar'dan özür diliyorum"

Akhisar Belediyespor'un Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etmesinin ardından Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay %100 Futbol'da mücadeleyi masaya yatırdı.

NTV Spor 29.11.2015 - 19:29
"Akhisar'dan özür diliyorum"

Beşiktaş - Akhisar Belediyespor maçının ilk yarısını değerlendiren Rıdvan Dilmen, "İkinci yarıda muhtelemen maç sertleşecek. Beşiktaş beklemediği sertlikte bir Akhisar buldu karşısında. Benim ölçülerime göre bu baskıyla Beşiktaş maçı kazanır. Beşiktaş ceza sahası civarında böyle oynamaya devam ederse Lukac bir yerde golü yiyecektir. Beşiktaş kazanır, kazanamazsa da maç sonu özür dilerim" dedi.

"ÖNCE SEYİRCİLERDEN SONRA DA AKHİSAR'DAN ÖZÜR DİLERİM"
Dilmen, Akhisar'ın 2-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası ise "Enteresan maçlar oldu. Devre arasını izleyemeyenler için söyleyeyim. Beşiktaş ceza sahasında öyle oynadı ki kaleci Lukac çok iyi oynadı. Aslında pek tarzım değildir ama Beşiktaş kazanır demiştim. İzleyicilerden ve Akhisarlılar'dan özür dilerim. Akhisar gerçeğini görelim. Fenerbahçe maçında geriden geldiler. Bugün de kazandılar. Güçlü, fizikli bir takıma sahipler. Akhisar taş gibi takım. Cihat Hoca ve öğrencilerini tebrik etmek lazım. Paris olaylarından sonra Gomez'in psikolojisi etkilenmiş. Fiziği de etkilenmiş. Akhisar, son yarım saatte Beşiktaş'a sen bizi yenemeyeceksin mesajı verdi" ifadelerini kullandı.

%100 FUTBOL'DA ÖNE ÇIKANLAR...
GÜNTEKİN ONAY:
Beşiktaş tüm çabası ve baskısına rağmen bu sezon ilk kez gol bulamadı. Hafta içinde Avrupa'da da iyi görüntü vermemişlerdi. Çift santrfora döndüklerinde orta sahanın kontrolünü tutamadılar. Akhisar iyi savunma yaptı, bir kale gibi direndi. Akhisar stoperi Douglao muhteşem oynadı. Kaleci Tolga, skoru etkileyen hata yaptı. Beşiktaş alan seven bir takım ancak Akhisar hiç boş alan bırakmadı.
RIDVAN DİLMEN: İlk yarıda Beşiktaş altıpasta çok dolandı ama Akhisar kalecisi Lukac mükemmel oynadı. Devre arasında Beşiktaş kazanabilir dediğim için özür dilerim. Akhisar taş gibi bir takım. Stoper Dougalo süper bir oyuncu. Sanki üç kişilik oynadı. Tolga'nın hatasından önce Akhisar gerçeğini görmek zorundayız. Fizikli bir takım ve yürekli oynuyorlar. Büyük maçlara çok iyi konsantre oluyorlar.
RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş'ta ön tarafta bir kopukluk vardı. Necip yokken Beşiktaş'ın orta saha organizasyonu bozuktu. Ersan da olmayınca merkez iyice bozuldu. Oğuzhan ve Sosa, forvetlerin arkasında pişti oldular.
GÜNTEKİN ONAY: Cenk Tosun'un ikinci yarının başında oyuna girmesiyle, orta sahadan bir kişi eksildi ve Beşiktaş geriye gitti. Ne baskı ne de pas yapabildi. Sistem değiştirilmeden, Gökhan Töre önce oyuna alınabilirdi.
RIDVAN DİLMEN: Ersan'ın yokluğu Rhodolfo'yu da olumsuz etkiledi. Necip sadece emniyet sibobu değil, ofansif gücü de artırıyor.
RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş'ı, diri Akhisar karşısında Avrupa yorgunluğu da çok olumsuz etkiledi.
GÜNTEKİN ONAY: Akhisar ceza sahasına 60-70 kez top geldi ama Mario Gomez, çok etkisiz kaldı.
RIDVAN DİLMEN: Paris olaylarından sonra Mario Gomez'in psikolojisiyle birlikte fiziği de düştü. Gomez'in hareketsiz olması her stoperin işine gelir.
RIDVAN DİLMEN: Oyuna sonradan giren Cenk ve Gökhan, takımın düzeninde bozukluk yaptı. Akhisar'ın ise kenardan gelen oyuncularının hepsi katkı yaptı. Sosa da çıkınca son yarım saatte Akhisar, Beşiktaş'a, “Sen bugün bizi yenemeyeksin” mesajını verdi. Şenol Hoca erken risk aldı.
GÜNTEKİN ONAY: Bu maçı pazartesi oynamak Beşiktaş için daha iyi olurdu.
RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş olumsuz kullandığı 15 kornerin hiçbirinde pas yapmadı.
RIDVAN DİLMEN: Akhisar teknik direktörü Cihat Arslan doğru hamleler yaparken, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş taktiksel olarak eleştirilecek işler yaptı. Beşiktaş oyun ilerledikçe, yorgunluğunun da etkisiyle hep geriye gitti.
GÜNTEKİN ONAY: Hep “Atanın ve tutanın iyi olmalı” dersiniz. Lukac ve Rodallaga ile Akhisar'ın 25 puanı neden topladığı ortada. Sıkı bir takım.
RIDVAN DİLMEN: Orta saha merkezini asla bırakmamanız gerek. Beşiktaş, oyuncu değişiklikleriyle bu hatayı yaptı.
RIDVAN DİLMEN: Stat sorunu nedeniyle Beşiktaş seyirci ve hakem baskısı oluşturamıyor.
GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş'ta rakip savunmayı en fazla zorlayan Quaresma oldu. Ancak ucuz sarı kartlar görmeye devam ederek cezalı duruma düştü.
RIDVAN DİLMEN: Kaleci Tolga hatalı olabilir ama kötü bir sezon geçirmiyor, ıslıklanmamalıydı Beşiktaş'ın devre arasında alternatif bir kaleci transferi yapması şart.
RIDVAN DİLMEN: Bu maçı pazartesiye aldırmayan Beşiktaş yönetimi uyumuş.

 

 

 

 

Sayfa Yükleniyor...