Beşiktaş deja vu yaptı!

Akhisar yenilgisi Beşiktaş'ta ilginç bir istatistiğin ortaya çıkmasına neden oldu. Siyah-beyazlılar geçen sezon olduğu gibi bu sezonun 13. haftasını da 29 puanla geçti. Avrupa Ligi'nde de tablo aynı.

NTV Spor 30.11.2015 - 16:24
Beşiktaş deja vu yaptı!

Beşiktaş geçen sezonu tekrar etti. Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup olan siyah beyazlı ekip, hem Süper Lig, hem UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezonki grafiği yakaladı.
 
Slaven Bilic ile yolların ayrılmasının ardından sezona teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde başlayan Beşiktaş, geride kalan sürede gösterdiği performans ile yarıştığı 2 kulvarda da zirveye çıktı. Akhisar Belediyespor maçına kadar ligde sadece bir mağlubiyeti bulunan, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 5 hafta sonunda liderliğe yükselen siyah beyazlılar, oynadığı futbolla da beğeni kazandı. 

Ancak 13. Hafta itibari ile ortaya çıkan tablo, geçen sezon ile benzerlik gösteriyor. Bir önceki sezon Slaven Bilic yönetiminde ilk 13. haftayı 9 galibiyet 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 29 puanla kapatan siyah beyazlılar, bu sezon da 13. haftayı yine 9 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile geride bıraktı.

5. haftası geçilen UEFA Avrupa Ligi'nde 2 galibiyet ve 3 beraberlik ile 9 puan toplayan Beşiktaş, geçen sezon da 5. maçlar sonunda 2 galibiyet ve 3 beraberlikle 9 puan elde etmişti.

İki sezon arasındaki fark ise gol sayılarında yaşandı. Siyah beyazlılar geçen sezon Süper Lig'de 13. haftada attığı 20, yediği 11 gol sonrası +9 averaj sahip olurken, bu sezon attığı 30, kalesinde gördüğü 14 gol sonrası +16 averaj yakaladı.

 

Sayfa Yükleniyor...