Yunus Mallı seçim sürecini anlattı!

Bundesliga takımlarından Mainz'da oynayan milli futbolcu Yunus Mallı, A Milli Futbol Takımı'nda forma giymenin kendisi için çok özel bir duygu olduğunu söyledi.

NTV Spor 01.12.2015 - 13:08
Yunus Mallı seçim sürecini anlattı!

Mallı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne yaptığı açıklamada milli takım kariyerine 17 yaşında Almanya'dan aldığı teklifle başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Almanya'yla 2009'da 17 Yaş Altı Takımı'yla Avrupa Şampiyonu olduk. Sonrasında da 21 Yaş Altı Takımı'na kadar gayet güzel dönemler geçirdim. Türkiye'den ciddi bir teklif geldiğinde bu teklifi kabul ettim. Sonuçta kendimi Türk hissediyorum. Hayatımda ve kariyerimde Türkiye adına oynamanın, ay-yıldızlı formayı giymenin nasıl bir duygu olduğunu bilmek ve öğrenmek istedim. Bu nedenle kararımı Türkiye'den yana kullandım"

Milli takımın Katar'la yaptığı özel maçta ilk kez ay-yıldızlı formayı giydiğini hatırlatan Yunus, tercihinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in etkisi olduğunu belirtti.

Genç futbolcu, Terim'in Almanya'ya gelerek kendisiyle tanıştığını anlatarak, "Terim bana, vatanını seven her Türk evladının milli takıma gelmesi gerektiğini, beni istediğini söyledi. Bu sözler karşısında büyük bir gurur duydum ve Türkiye için seve seve oynayabileceğimi söyledim" değerlendirmesinde bulundu.

"STRESLİ GÜNLER YAŞADIM"
Terim'le görüşmesinden sonra Almanya Futbol Federasyonu Sportif Direktörü Hans-Dieter Flick'in kendisini aradığını vurgulayan Yunus, sözlerine şöyle devam etti:

"Flick bana, 'Kararı tabii ki sen vereceksin. İyi gidiyorsun ve biz de seni beğenerek izliyoruz. Milli takım planlarımızın içinde sen de varsın. Yakın bir zamanda aramızda olacaksın. Kararını verirken bunu bilmeni istiyoruz' dedi. Ben de kendisine 'Löw'ün de izlemesi beni gururlandırdı. Bir karar verirsem size dönerim' dedim. Bu sırada vatandaşlık işlemlerim sürüyordu. Alman vatandaşlığımı kaybetmek istemiyordum. Vatandaşlık belgesini beklerken bayağı stresli günler geçirdim. Niye çifte vatandaşlık istediğimi sorguladılar ama nihayet işlemler tamamlandı ve Katar maçı kampına yetiştim."

Alman yetkililere "Ben Türk'üm" dediğini aktaran Yunus, "Beni anlamalarını istedim, onlar da 'tamam' dedi. Zaten söyleyecekleri başka bir şey de yoktu" ifadelerini kullandı.

"BUNDESLIGA'DA KALMAYI TERCİH ETTİM"
Beşiktaş'a 2014 yılında transferini gündeme gelmesine rağmen Bundesliga'da kalmayı tercih ettiğini vurgulayan milli futbolcu,sözlerini şöyle tamamladı

"Beşiktaş 2014'te menajerimle görüşmüş ama ben Bundesliga'da kalmayı tercih ettim. Dünyanın en iyi liglerinden birinde oynama fırsatı bulmuşken bunu değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Ben kendi geleceğim ve gelişimim açısından Bundesliga'nın daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Elbette Türkiye'de Almanya'ya göre daha fazla para kazanmak mümkün olabilir ama ben henüz gencim ve bu aşamada öncelikli amacım futbolumu daha da geliştirmek."

 

Sayfa Yükleniyor...