Öncelik takım savunması!

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takım savunmasındaki sorunu çözmek için kolları sıvadı. Tecrübeli çalıştırıcı, forvet bölgesindeki oyuncularından defansa daha fazla yardım etmelerini istedi.

NTV Spor 01.12.2015 - 16:44
Öncelik takım savunması!

Son 3 lig maçında kalesinde 9 gol gören Galatasaray'da teknik direktör Mustafa Denizli, takım savunmasındaki sıkıntıları çözmek istiyor. Göreve geldiği ilk maçta Kasımpaşa karşısında 2 kez öne geçen ancak maçtan 1 puanla ayrılan sarı kırmızılılarda Denizli'nin hedefi, dirençli ve güçlü bir savunma oluşturmak. 

Bu sezon oynanan maçların analizini yapan Mustafa Denizli, takım savunmasının yeteri kadar kuvvetli olmadığı görüşüne vardı. Tecrübeli teknik adam, kondisyoner Stefano Marrone eşliğinde futbolcularına fizik ve dayanıklılık çalışmaları yaptırıyor. Takımın kaliteli ayaklardan oluştuğunu düşünen Denizli, zor gol yiyen bir ekibe dönüşmeleri gerektiği fikrinde.

Antrenmanlardaki taktik çalışmalarda savunmayı hücumdan başlatmaları gerektiğini anlatan deneyimli teknik adam, forvetin defansa katkı yapması gerektiğini, orta saha oyuncularının da doğru alan paylaşımı yapmasının mecbur olduğunu anlatıyor. Denizli'nin göreve geldikten sonra takımda yaptığı ilk değişiklik Hakan Balta'nın mevkisi olmuştu. Tecrübeli futbolcu Hamzaoğlu döneminde stoper olarak görev yaparken, Denizli'nin göreve gelmesinden sonra savunmanın soluna geçti. Hakan Balta'nın savunma gücünden faydalanmak isteyen Denizli, orta sahayı da kalabalık tutmayı planlıyor.

Kasımpaşa maçı analizinde oyuncuların saha içinde birbiriyle istenilen seviyede yardımlaşmadığını gözlemleyen Denizli, Bursaspor maçı öncesi bu sorunu çözmek için çaba sarfedecek.

Sayfa Yükleniyor...