Denizli 6 yıl sonra!

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 6 yıl sonra yeniden Avrupa heyecanı yaşamaya hazırlanıyor. En son 8 Aralık 2009'da CSKA Moskova karşısında Beşiktaş'ın başında yer alan Denizli Avrupa Kupaları’nda en önemli başarılarını Galatasaray ile kazanmıştı.

NTV Spor 07.12.2015 - 15:58
Denizli 6 yıl sonra!

Türk Futbol Tarihi'nin en başarılı teknik direktörlerinden Mustafa Denizli, Galatasaray'ın başında 23 yıl aradan sonra bir Avrupa Kupası maçına çıkacak. Astana ile TT Arena'da karşılaşacak olan sarı kırmızılılarda Denizli'nin Galatasaray'ın başında yer aldığı son Avrupa Kupası maçı unutulmaz bir mücadeleye sahne olmuştu.

KARA TAKILAN TUR
1991-1992 sezonunda Galatasaray, Kupa Galipleri Kupası çeyrek finalinde Alman devi Werder Bremen ile eşleşmişti. İlk maçta rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olan sarı kırmızılılar rövanşta yalnızca rakibi ile değil hava ve saha şartlarıyla da mücadele etmek zorunda kalmıştı. 18 Mart 1992'de İstanbul'daki kar yağışı yalnızca Mecidiyeköy ve civarında etkili olmuştu. Yetkililer maçın İnönü Stadı'na alınmasını talep etse de Mustafa Denizli, karşılaşmanın Ali Sami Yen Stadı'nda oynanmasını istedi.

Golsüz devam eden maçın son dakikalarda  Galatasaray Rotariu ile gole çok yaklaşmıştı. Bugün bile birçok Galatasaray taraftarının net hatırladığı pozisyonda Rumen futbolcunun vuruşu çizgi üzerinde kara saplanınca, Galatasaray 0-0'lık skorla kupaya veda etmişti. Sarı kırmızılıları eleyen Werder Bremen, o yıl Kupa Galipleri Kupası'nı müzesine götürmüştü.

UNUTULMAZ XAMAX MAÇI
Mustafa Denizli, 1988-1989 sezonunda ise Galatasaray ile tarih yazmıştı. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda sarı kırmızılılar yarı finale kalarak o güne dek görülmemiş bir başarıya imza atmıştı. Rapid Wien, Neuchatel Xamax ve Monaco'yu eleyen Galatasaray özellikle Xamax serisinde inanılmazı başarmıştı. İsviçre'de rakibine 3-0 yenilen Galatasaray'da Mustafa Denizli'nin, "Rövanşta Xamax'ı 5-0 yeneriz" açıklaması uzun süre konuşulmuştu. Ali Sami Yen'de rakibini 5-0 ile kupanın dışına iten sarı kırmızılılar Denizli'nin sözünü haklı çıkarmıştı.

AVRUPA'DA SON SINAVI
Mustafa Denizli, 2009-2010 sezonunda Beşiktaş'ın başındayken Manchester United zaferinin mimarı olmuştu. Old Trafford Stadı'nda İngiliz devini Tello'nun golüyle 1-0 mağlup eden siyah beyazlılar, CSKA Moskova ve Wolfsburg'un da yer aldığı grubu 4 puan ile sonuncu sırada bitirmişti. Denizli'nin kariyerindeki son Avrupa Kupası maçı bundan tam 6 yıl önce, 8 Aralık 2009'da CSKA Moskova karşısındaydı.

FENERBAHÇE İLE PUANSIZ KAPATTI
Deneyimli teknik adam, Fenerbahçe'nin başında Şampiyonlar Ligi'nde 2001-2002 sezonunda görev yapmıştı. Sarı lacivertliler, Barcelona, Bayer Leverkusen ve Lyon'un olduğu grupta puan alamayarak sonuncu sırada yer almıştı.

Sayfa Yükleniyor...