"O sene bu sene mi?"

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'ye Astana maçı öncesi 23 yıl önce görevden ayrılırken söylediği "Avrupa Kupası kazanmak için döneceğim" sözleri hatırlatıldı ve "O sene bu sene mi?" diye soruldu. Denizli ise, "23 yıl önce ne söylediysek hala aynı hedefimiz var" yanıtını verdi.

NTV Spor 07.12.2015 - 18:02
"O sene bu sene mi?"
Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik Astana maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.
 
İki takımın da amacının yoluna devam etmek olduğunu söyleyen Mustafa Denizli, "Yola devam etmek için şartlar net bir şekilde ortada. Galaltasaray bir sezonu Avrupa'sız geçiremez, geçirmemeli. Geriye dönüp baktığınızda Avrupa'da uzun devam eden yolları oldu. Böyle bir yolculuğun başında olacağız. Gruplar belli olduğunda hiç kimse Astana'nın böyle bir puan barajına ulaşacağını ummuyordu. Futboldaki sürprizler her zaman yaşanmıştır. Biz bunu yaşatmamak için her şeyi ortaya koyacağız. Rakibimiz değerlidir" dedi.
 
"BU YOLCULUĞA ALIŞKINIZ"
Takım temposunun her geçen gün yükseldiğini kaydeden Denizli, "Düşündüğü yere varmaya çalışan bir ekibiz. Takımla kısa süredir birlikteyiz. Oyuncuların performansından genel olarak memnunum, yeterli mi? Tam olarak değil. Oyuncular önemli adımlar katediyor. Bizim için taraftarımızla yeni bir yolculuğun başlangıcı olacak. Futbolcularımız ve ben bu yolculuğa alışkınız. Herhangi bir sürprize izin vermeden bunu gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
 
"POZİSYON DEĞİL, BİREYSEL HATA"
Semih konusuna parantez açan Denizli, "Futbolcuların bireysel hata yapma durumları her zaman vardır. (Astana maçındaki hatası konusunda) Bu pozisyon hatası değildir, bireysel hatadır. Semih'in son haftalarda grafiği yükselerek devam ediyor. Bizim için öncelikli olan pozisyon hatalarından uzak durmak" diye konuştu.
 
Arena'ya ikinci kez çıkacağını hatırlatan Denizli, "Takımım defalarla çıktı. Bu atmosferi tekrar yaşayıp devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
"İLK GÜN GİBİ HEYECANLIYIM"
Galatasaray'ın Avrupa'daki başarılarında kendisinin pay sahibi olduğu ve sarı-kırmızılı ekipteki ilk dönemiyle bu dönem arasında neler değiştiği sorusuna ise tecrübeli teknik adam, "Benim o durumun aynı paralellikte devam ediyor. İlk gün mesleğe başladığım heyecanı bugün de hissediyor yaşıyorum. Oyuncularımla birlikte daha da gelişmeye çalışıyoruz" yanıtını verdi.
 
SELÇUK VA HAKAN AÇIKLAMASI
Selçuk ve Hakan Balta'nın sakatlıkları konusunda da bilgi veren Mustafa Denizli, "Hakan ve Selçuk dün bizle birlikte çalışamadı. İkisinin de ciddi sayılabilecek durumları var. Selçuk'ta ödem var. Bir de üzerine soğuk algınlığı geliyor. Üç kez serum verildi. Bir testimiz olacak. Antrenmandan sonra karar vereceğiz" dedi.
 
"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İLK KEZ OLUYOR"
Astana'nın İstanbul'a maçtan önce 10 gün önce gelmesine vurgu yapan Mustafa Denizli, "Belki Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez bir takım rakip ülkeye gidip o ülkede 10 gün hazırlık dönemi geçirdiyor. Bu ilk kez olan bir şey. Rakibimizin kupada ne kadar devam etmek istediğini gösteriyor. Kazakistan futbol olarak da çıkışa geçmek isteyen ve bunun belirtileri olan bir ülke" diye konuştu.
 
"İLK HEDEFİMİZ AVRUPA LİGİ"
Hedeflerinin Avrupa mı yoksa Türkiye Ligi mi olduğu sorusuna ise Denizli, "İkisi birbirinden ayrılmaz bir parçası. Ligde istediklerini yaparsan Avrupa kapısı otomatikman açılıyor. Burasını başardıktan sonra da böyle bir yolculuk başlıyor. Geçen sene de takımımız böyle bir yolculuğa başladı. Belki tam istediğ gibi tamamlanamadı. Burada düşünmediğimiz bir durumla karşılaşmadık. İlk hedefimiz şu anda Avrupa. Lig uzun bir yarışma. Avrupa'da oynadın maç sayısıyla ligde oynadığın maç sayısı arasında ciddi bir fark var. Şu anda 3 kulvardayız. Birisi devam ediyor birisi başlamadı. Diğerine yarın karar vereceğiz. Önümüzdeki sezon 3 kulvarda da olmak için bu yarışı devam etmek istiyoruz. Futbolda 90 dakikanın sonunda düşündüğünü gerçekleştirdiğin zaman mutluluk başlar. İnşallah yarın bunu başaracağız" yanıtını verdi.
 
O SENE BU SENE Mİ?

23 sene önce Galatasaray'dan ayrılırken "Avrupa Kupası almak için döneceğim" sözlerinin hatırlatılması ve "O sene bu sene olabilir mi? üzerine ise Mustafa Denizli, "Bir insanın hedefi hep büyük olmalı. Hedeflerimi hep büyük koydum. Bazılarının kapı eşiğine kadar gledik ama olmadı. Böyle bir yarışın içindeysen bunu daha önce telaffuz ettiysek başka türlü konuşamam. İlk etapta bizi bu yarışın içine sokacak adımı yarın atacağız. Oyuncularım takım birlikteliğini ortaya koyacak, buna inancım sonsuz. Önemli olan bu hedefleri görebilmektir. Bu hedefleri söylediğim zaman bu ülkede bunların yarısı düşünülemiyordu. O hedeften bir santim geriye düşmem olamaz. 23 yıl önce ne söylediysek hala aynı hedefimiz var" ifadeleriyle iddiasını bir kez daha yineledi.
 
"PODOLSKI OLAYINA ÇOK ÜZÜLDÜM"
Lukas Podolski'nin yemek çıkışı basın mensuplarına saldırısını da yorumlayan Mustafa Denizli, "Böyle bir hadise yaşayan insanın, futbolcunun da üzülmemesi mümkün değil. Benim de keyfimi kaçıran bir hadise. Zaman zaman biz de bunu yaşıyoruz. Bazen gazeteci olmayan gazetelere servisi yapan arkadaşlar çizgiyi aşıyorlar. Bazen o sınırları çok zorluyorlar. Olmaması lazım, sizlerle birlikte o grupta görev alan insanlarla birlikte yaşayan insanlarız. Zaman zaman böyle durumlar oluyor. Çok üzüldüm, gereksiz. İnşallah son olur. Şu anda bu atmosferde bu konuyla ilgili çok konuşmak istemiyorum; ama çok üzüldüm. Dün kendisiyle tekrar görüştüm. Şu maçları atlattıktan sonra belki birlikte bir şeyler yaparız" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...