Avrupasız olmaz!

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, grubundaki son maçında takipçisi Astana ile 1-1 berabere kalarak, adını Avrupa Ligi'nin son 32 takımı arasına yazdırdı.

NTV Spor 08.12.2015 - 23:36
Avrupasız olmaz!

Galatasaray kazaya izin vermedi ve Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Astana ile çıktığı son maçta yenilmeyerek, adını Avrupa Ligi'ne yazdırdı. Rakibi karşısında üstün bir futbol sergilemesine rağmen yenik duruma düşen ve Avrupa'ya havlu atma tehlikesiyle burun buruna gelen temsilcimiz, kaptan Selçuk İnan'ın 2 dakika sonrasında attığı beraberlik golüyle rahatladı.

Cim Bom, 1-1 sona eren maçla grubunu 3. sırada tamamlayıp adını Avrupa Ligi'nin son 32 takımı arasına yazdırdı. Ancak kazanamadığı için de seri başı olma fırsatını kaçırdı.
 
DENİZLİ İLE YILLAR SONRA İLK AVRUPA SINAVI
Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansı kalmayan Galatasaray için artık hedef Avrupa Ligi vizesi almaktı ve bunun için Astana maçında 1 puan almak yeterliydi. Ancak bir diğer yandan Galatasaray, Avrupa Ligi kura çekiminde seri başı olabilmek için bu maçı kazanmak zorundaydı. Son sıradaki rakip Astana ise Galatasaray'dan 3. sırayı devralabilmek için kazanmaya mecburdu.

Galatasaray'da 3. kez teknik direktörlük koltuğuna oturan Mustafa Denizli ise yeni döneminde ilk Avrupa sınavına çıktı. Sarı kırmızılı takımın başında bulunduğu ilk dönemde, 1987-88 Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final oynama başarısı gösteren Denizli, ikinci döneminde ise 1991-1992 Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale yükselmişti.

CHEDJOU HAMLESİ!
Tecrübeli çalıştırıcı sarı kırmızılılardaki 3. maçında da Selçuk İnan'ın yanında görev yapan futbolcuyu değiştirdi. Takımın başındaki ilk maçında Kasımpaşa karşısında ön liberoda Selçuk İnan-Emre Çolak ikilisine görev veren Denizli, Bursaspor maçında Selçuk İnan-Rodriguez ikilisini tercih ederken, Astana karşısına çıkan kadroda Selçuk'un yanındaki isim bu kez Chedjou oldu.
     
Sarı kırmızılı temsilcimiz maça Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Olcan, Chedjou, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak 11'iyle çıktı.
 
Kazak temsilcisi Astana ise Eric, Anicic, Ilic, Postnikov, Shomko, Maksimovic, Kethevoama, Muzhikov, Canas, Twumasi, Kabananga 11'iyle TT Arena'nın çimlerindeki yerini aldı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR...
Temsilcimiz karşılaşmaya baskılı başladı. İlk bölümde oyunu rakip sahaya yığarak gol arayışlarına giren sarı kırmızılılar yine de maçtaki ilk tehlikeli pozisyonu kalesinde gördü. 25. dakikada Yasin Öztekin ile önemli bir fırsattan yararlanamayan, ardından temposu düşen Galatasaray, 43'te yine Yasin, 45. dakikada ise Burak Yılmaz ile gol fırsatlarını harcadı. İki takımın da birer topunun direkte patladığı ilk yarı 0-0 sona erdi.
 
İkinci yarıda ise heyecan dozu çok daha yüksekti. Galatasaray yine gol ararken, 62. dakikada savunmanın seyrettiği ortada Twumasi, Astana'yı öne geçirdi. Ama Cim Bom bu gole çabuk yanıt verdi ve kaptan Selçuk İnan 2 dakika sonra skoru 1-1'e getiren golü attı.

4. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Sneijder pasını Yasin Öztekin'e verdi. Yasin, ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti ancak top kalenin yanından auta çıktı.
 
8. dakikada Semih Kaya'nın ceza sahasına doldurduğu topu takip eden Burak Yılmaz altıpasın sol çaprazından kafa vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Eric topu rahat bir şekilde kontrol etti.

15. dakikada Arena'da yürekler ağıza geldi. Canas'ın uzun pasında topla buluşan Twumasi, ceza sahası dışından sert vurdu, yerden giden top kaleci Muslera'yı geçip direkten geri geldi.

17. dakikada bu kez Kabananga'nın pasında topla buluşan Muzhikov ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunu çekti. Muslera üzerine gelen topu kontrol etti.

18. dakikada Podolski'nin pasında topla buluşan Sneijder ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti ancak top Astana savunmasına çarpıp kornere çıktı.

20. dakikada Sneijder'in pasında Podolski ceza yayının solundan şutunu çekti ancak Anicic'e çarpan top bir kez daha kornere çıktı. Köşe vuruşunu paslaşarak kullanan Sneijder ceza sahası dışı sol çaprazdan bir şut çekti ama kaleci Nenad Eric topu tokatlayarak gole izin vermedi.

25. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ceza sahasına iyi bir orta çıkardı. Asnata savunmasının seyrettiği top kalenin ağzındaki Burak ve Yasin'e geldi. Ancak Burak'ın ayağından seken topa Yasin Öztekin'in altıpas içinden şutu üstten auta çıktı ve temsilcimiz müthiş bir fırsattan yararlanamamış oldu.

28. dakikada Astana'nın kornerinde topun başına geçen Foxi, ortasını ceza sahasına gönderdi. Ceza sahası içindeki karambol sonrası topu önünde bulan Anicic altıpas önünden kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta çıktı.

Galatasaray genelinde üstün oynadığı ilk 30 dakikada topla oynamada %65'e %35'lik bir üstünlük sağlarken, kaleye atılan şutlanda 2-2'lik eşitlik olması da dikkat çekti.

36. dakikada Twumasi'nin sağ kanattan ortasında Nemanja Maksimovic kafayı vurdu, top auta çıktı.

40. dakikada Podolski'nin soldan ortasında Burak Yılmaz penaltı noktası yakınlarından kafa vuruşunu yaptı ancak top kaleye yönelmedi ve kaleci Eric topun auta çıkmasına izin vermeden kontrol etti.

43. dakikada Podolski'nin uzun pasında topla buluşan Yasin Öztekin, ceza sahasına yaklaşıp şutunu çekti ancak Nenad Eric topu kornere çeldi.

45. dakikada Galatasaray yine golle burun buruna geldi. Yasin Öztekin'in nefis topuk pasında Burak Yılmaz iki yanında iki Astana savunmacısı ile birlikte ceza sahasına sokuldu. Golcü oyuncu, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda ceza sahasına girerken şutunu çekti. Ancak kaleci Eric'i geçen top kale direğine de çarparak yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da ilk 11'leriyle başladılar.

46. dakikada Sabri'nin pasında topla buluşan Sneijder'in ceza sahası dışından şutu kalenin solundan auta çıktı.

51. dakikada Selçuk İnan sağdan kullandığı köşe vuruşunda ortasını yaptı. Podolski'den seken top Yasin Öztekin'e geldi. Yasin, ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti ancak top üstten auta çıktı.

54. dakikada Hakan Balta'nın uzaklaştırmak istediği top, Olcan Adın'a çarpıp Maksimovic'de kaldı. Maksimovic'in ceza sahası içi sağ çaprazdan şutu üstten auta gitti.

61. dakikada Olcan Adın'ın soldan ortasında Sneijder kafayı vurdu, ama kaleci Eric direk dibinden topu kornere çelmeyi başardı.
 
62. dakikada TT Arena'yı şoka sokan gol geldi. Sol kanatta topla buluşan Shomko ortasını arka direğe yaptı. Altıpasın sağ tarafında bomboş kalan Twumasi topu Galatasaray ağlarına yolladı: 0-1

64. dakikada kaptan, gemiyi rahatlattı! Sağ kanattan gelişen atakta Podolski, Selçuk İnan'la duvar pasına girdikten sonra pasını Burak Yılmaz'a verdi. Burak, yakın mesafeden şutunu çekti ancak savunmaya çarpan top Selçuk İnan'da kaldı. Selçuk da ceza sahası içi sağ çaprazdan bekletmeden şutunu çekip, tabelaya yeniden denge getirdi: 1-1

69. dakikada Patrick Twumasi'nin ceza yayı sağ çaprazından şutunda top üstten auta çıktı.

Astana Teknik Direktörü Stoilov 73. dakikada Kabananga'nın yerine Dzholchiev'i, 74. dakikada da Foxi'nin yerine Nuserbaev'i oyuna aldı. Galatasaray ise son 15 dakikaya ilk 11'iyle giriş yaptı...
 
77. dakikada Selçuk İnan'ın pasında Lukas Podolski ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekti ancak kaleci Eric gole izin vermedi.

79. dakikada orta alanın sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Twumasi ceza sahasına ortasını yaptı. Penaltı noktasında bulunan Dzholchiev kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta çıktı.
 
82. dakikada Yasin Öztekin yine bir topuk pası çıkardı ve bu kez topla buluşan Olcan Adın oldu. Ancak Olcan'ın ceza sahası içi sol çaprazdan şutu kalecide kaldı.
 
82. dakikada Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti ancak bununla birlikte takım dizilişi de değişti. Olcan'ın yerini Rodriguez'e bırakmasıyla; Chedjou savunmanın önünden stopere, Hakan Balta da stoperden sol beke geçti. Kenardan gelen Rodriguez ise savunmanın önündeki yerini aldı.
 
88. dakikada Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşti. Yasin Öztekin oyundan çıktı ve Umut Bulut oyuna girdi.

90. dakikada Arena'da yürekler yine ağıza geldi. Ceza sahası içinde Semih Kaya, tehlikeyi uzaklaştırmak istedi ancak vuruş çok yavaş kalınca top ceza sahasındaki Twumasi'de kaldı. Twumasi'nin şutunda top farklı şekilde auta çıktı ve sarı kırmızılılar derin bir "oh" çekti.

Hakem Craig Thomson'ın son düdüğünü çalmasıyla Galatasaray, Astana ile 1-1 berabere kalıp Avrupa Ligi biletini kaptı.
 

Sayfa Yükleniyor...