Basel yolunda kaza yok!

Fener turu geçti ama Diego'yu kaybetti. Avrupa Ligi'ndeki sarı lacivertli temsilcimiz, beraberliğin yettiği grup son maçında Celtic'i ağırladı. İlk yarıyı Markovic'in golüyle 1-0 önde geçen sarı lacivertliler, ikinci yarıda Diego'nun gereksiz kırmızı kartı ve ardından gelen Celtic golü ile sıkıntı yaşasa da tur için ihtiyacı olan 1 puanı almayı bildi: 1-1

NTV Spor 10.12.2015 - 21:55
Basel yolunda kaza yok!

Fenerbahçe de adını Avrupa Ligi'nin en iyi 32 takımı arasına yazdırdı. Sarı lacivertli temsilcimiz beraberliğin yettiği maçta Celtic'i ağırladı ve 1-1'lik skorla gruptan çıktı. Markovic'in golüyle öne geçen Fenerbahçe, Diego'nun atılması ve Celtic'in beraberlik golü ile turu riske soksa da kabusa izin vermedi.

BARİZ ÜSTÜNLÜK, ZOR GELEN GOL...
İlk dakikadan itibaren topu daha fazla kontrol eden Fenerbahçe, ayağa çabuk paslarla rakip kalede pozisyon üretmeye çalıştı. Sert futboluyla Fenerbahçe'yi sindirmeyi hedefleyen Celtic ise savunma güvenliğini bırakmadan az adamla hücumlarda pozisyon aradı. Temsilcimiz, 4. dakikada Mehmet Topal'ın şutunda topun direkten dönmesiyle ilk pozisyonuna girdi. Ancak ritmini erken yitiren sarı lacivertliler, sonraki dakikalarda rakip savunmayı açmakta zorlandı. İskoç temsilcisi ise 25. dakikada Türk forveti Nadir Çiftçi ile büyük bir fırsat buldu ancak Ba'nın ustaca müdahalesi belki de gole engel oldu. Fenerbahçe, golü ise Celtic'in oyun anlayışına benzer pozisyonda, ani atakla buldu. Kaleci Gordon'un ıskasının da katkısıyla Markovic, temsilcimizi 1-0 öne geçirdi.
 
DIEGO'NUN GEREKSİZ KIRMIZISI VE SIKINTI
Kendi lginde lider olan ama Avrupa'da hiç bir iddiası olmayan Celtic ikinci yarıya daha cesur bir oyun anlayışıyla ileride baskı yaparak başladı. Fenerbahçe ise aynı taktikle gol aramaya devam etti. Ancak iki takım da yine fazla pozisyon üretemedi. Pozisyonsuz geçen maça hareket katan ise Diego oldu. Brezilyalı yıldız topsuz alanda rakibine arkadan tekme atınca Fenerbahçe 10 kişi kaldı. 8 dakika sonra Celtic de baraberlik golünü atınca Fenerbahçe bir anda riskli bir duruma düştü. Ancak temsilcimiz mağlubiyete izin vermedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Temsilcimiz Fenerbahçe bu sonuçla puanını 9 yaparak grubu 2. sırada bitirdi ve Avrupa Ligi'nde ismini son 32 takım arasına yazdırdı. Celtic ise 3 puanla grubu son sırada tamamladı. Bu arada grupta oynanan diğer müsabakada ise Ajax ile Molde, Hollanda'da 1-1 berabere kaldı. Böylece Molde 11 puanla gruptan lider çıkan takım oldu.

RVP'SİZ FENERBAHÇE
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden geldiği Avrupa Ligi'nin son 32 takımı arasına adını yazdırmak üzere sahaya çıkan 2. takımımız Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertlilere Kadıköy'deki Celtic maçında gruptan çıkmak için 1 puan yetecekti. Ayrıca temsilcimiz bu maçı kazanıp, Ajax'ın da evinde Molde'yi yenmesini umarak liderlik hesapları yapıyordu.
 
Sakatlıkları bulunan Robin van Persie ve Volkan Şen'den yoksun bir şekilde Kadıköy'e gelen Fenerbahçe'de Teknik Direktör Pereira sahaya Fabiano - Gökhan, Alves, Ba, Hasan Ali - Mehmet Topal, Josef - Diego, Markovic, Alper - Fernandao 11'i ile çıktı.
 
Grupta 2 puanla son sırada yer alan ve hiçbir iddiası kalmayan Celtic'te ise milli futbolcumuz Nadir Çiftçi ilk 11'deydi... Teknik Direktörlüğünü Norveçli Ronny Deila'nın yaptığı İskoç temsilcisi maça  Gordon - Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney - Bitton, Johansen - McGregor, Allan, Armstrong - Nadir Çiftçi 11'i ile başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Fenerbahçe maçın daha hemen başında gole çok yaklaştı ama şans temsilcimizin yanında değildi.

4. dakikada Gökhan Gönül'ün pası ile ceza sahasında topla buluşan Mehmet Topal, sağ çaprazdan çok sert vurdu ama kaleci Gordon'un müdahalesi ile yön değiştiren top direkten döndü.

18. dakikada Josef De Souza'nın sağ çaprazdan ceza sahasına hareketlenen Fernandao'ya uzattığı ara pasında Celtic savunması son anda araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

25. dakikada Simunovic'in kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasla Fenerbahçe ceza sahasında buluşan Nadir Çiftçi, kaleci Fabiano ile karşı karşıya kaldı. Ama son anda araya giren Abdoulaye Ba, ustaca bir müdahale ile topu uzaklaştırdı.
 
29. dakikada Diego'nun 30 metreden sert şutu kaleci Craig Gordon'dan döndü. Kaleciden dönen top, ceza sahası içindeki Josef'e geldi ama Brezilyalı oyuncunun şutunda bir kez daha kaleci Gordon başarılı oldu ve topu kornere çeldi.

34. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan ortasıyla penaltı noktasına yakın bir bölgede buluşan Josef De Souza'nın zor pozisyonda yaptığı vuruş farklı şekilde üstten dışarı çıktı.
 
GORDON'DAN BÜYÜK HATA VE GOL
39. dakikada Kadıköy'de gol coşkusu yaşandı. Gökhan Gönül'ün orta sahadan gönderdiği uzun pasa Lazar Markovic hareketlendi. Celtic kalecisi Gordon, Markovic'ten önce geldi ama büyük bir hata ile topu ayağının altından kaçırdı. Pozisyonu takibini sürdüren Markovic de dar açıya ve kaleye koşan 3 rakibine rağmen topu ağlarla buluşturmayı bildi: 1-0

45. dakikada Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayında buluşan Lustig'in şutu, Bruno Alves'e çarpıp kornere çıktı.

İlk yarının duraklama anlarında Jozo Simunovic'in arka direkteki kafa vuruşu da az farkla auta çıkınca, temsilcimiz Fenerbahçe devreye 1-0 önde girdi. Sarı lacivertlilerin grubu lider bitirmesi için galip gelmesi gereken Ajax ise Molde'yi ağırladığı maçta ilk yarıyı 1-1 ile kapatmıştı aynı dakikalarda...

İkinci yarıya iki takım da ilk 11'leriyle başladı.

46. dakikada Josef de Souza'nın pasıyla ceza sahasında buluşan Alper Potuk'un sol çaprazdan çektiği şut savunmadan döndü.

NE YAPTIN DIEGO?
67. dakikada Fenerbahçe 10 kişi kaldı, üstelik de bir sonraki tur adına ciddi bir kayıp yaşayarak. Diego, topsuz alanda Stefan Johansen'e arkadan tekme atınca hem takımını 10 kişi bıraktı hem de önümüzdeki turda belki daha da ötesinde oynama şansını yitirdi.

71. dakikada Josef De Souza'nın ceza sahası dışından çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıktı.

73. dakikada bu kez Celtic savunmasının uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayında buluşan Alper Potuk'un şutu farklı şekilde üstten auta gitti.

74. dakikada Celtic'te iki değişiklik birden yaşandı ve Scott Allan'ın yerine Kris Commons, Stefan Johansen'in yerine de Tomas Rogic oyuna girdi.

TEDİRGİN EDEN GOL
75. dakikada Celtic beraberliği yakaladı hem de oyuna 1 dakika önce giren Commons'un attığı golle... Mikael Lustig'in sağdan son çizgiye indikten sonra yaptığı ortada bomboş durumda topla buluşan Commons, Fabiano Ribeiro'nun sağından ağları sarstı: 1-1

77. dakikada Lazar Markovic'in kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden sağ çaprazdan çektiği şut kaleci Craig Gordon'da kaldı.

79. dakikada sol çaprazda topla buluşan James Forrest, ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ancak vuruş az farkla autla sonuçlandı.

80. dakikada Celtic bir kez daha Fenerbahçe kalesini yokladı ama McGregor'un ceza sahası dışından çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıktı.

83. dakikada Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ilk oyuncu değişikliği hakkını, Lazar Markovic'in yerine Ozan Tufan'ı oyuna alarak kullandı. 3 dakika sonra ise Fernandao'nun yerine Caner Erkin oyuna dahil oldu.

90. dakikada Kris Commons'un çaprazdan çektiği şut da savunmamızdan döndü ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

FENERBAHÇE: 1 - CELTİC: 1
Stat:
Ülker
Hakemler: Serge Gumienny, Jimmy Cremers, Thibaud Nijssen (Belçika)
Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Ba, Alves, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Markovic (Dk. 83 Ozan Tufan), Diego, Alper Potuk, Fernandao (Dk. 86 Caner Erkin)
Celtic: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton, Johansen (Dk. 74 Rogic), McGregor, Allan (Dk. 74 Commons), Armstrong (Dk. 63 Forrest), Nadir Çiftçi
Goller: Dk. 39 Markovic (Fenerbahçe), Dk. 75 Commons (Celtic)
Kırmızı Kart: Dk. 67 Diego (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 51 Ba (Fenerbahçe), Dk. 5 Johansen, Dk. 14 Simunovic, Dk. 83 Boyata, Dk. 90 Tierney, Dk. 90+4 Lustig (Celtic)

 

Sayfa Yükleniyor...