"Bu ruhla şampiyonluklar göreceğiz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Celtic maçının sonucunun adil olmadığını söylerken, "Kazanmayı hakettik. Takım ruhunu sergiledik ve bu şekilde şampiyonluklar göreceğiz"diye konuştu.

NTV Spor 10.12.2015 - 22:35
"Bu ruhla şampiyonluklar göreceğiz"

Kaliteli bir oyun ortaya koyduklarını söyleyen Vitor Pereira, "Baskılı oynadık. Ben de takımımdan bu ruhu görmek istiyorum. Bizim için belirleyici maçtı. Son 6-7-8 belki 9 maç kişilikli bir oyun gösteriyoruz. Kırmızı karttan sonra oyun bizim için zorlaştı. Rakip ayaklandı. 1 kişi eksikken o oyunu ortaya koymak zordu. Takım ruhunu sergileyerek istediğimiz sonucu almayı başardık. Adil bir sonuç olduğunu düşünmüyorum. Kazanmayı hakettik. Turu geçtik. Yeni rakibi göreceğiz" diye konuştu. 

Molde ile oynadığımız maçtan sonra herkesin şanslarının kalmadığını düşündüğünü savunan Portekizli çalıştırıcı, "Ancak
Molde'ye deplasmanda üstünlük kurduk. Ajax'a her iki maçta üstünlük kurduk. Celtic ile ilk maçta dengeli bir maç vardı; ama bu maçta onlara da üstünlük kurduk. Daha farklı bir takımız. Daha agresif oynadık. Üstüste iki maçı 10 kişi oynadıktan sonra takım ruhunu ortaya koyduk. Bu şekilde şampiyonluklar göreceğiz" diye idialı konuştu.

Diego'nun kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasıyla ilgili ise Vitor Pereira, "Her zaman sorumluluklarımı bilen bir kişiliğe sahibim. Hata bende olduğunda sorumluluğumu bilirim. Ama oyuncularım da bireysel hata yaptığında bunun bilincindedir. Hatayı birine yüklemek için burada değilim. Bireysel hatalar yaptığında da oyuncularım bunun farkındadır. Diego da hata yaptı ve bunun bilincindedir. Hata yaptığımda bunu düzeltmek için çalışırım. Takım, 10 kişi kaldığında daha fazla mücadele etmek ve çaba göstermek zorunda kaldı. Dışarıdakiler için maç kolay geçiyor olabilir ancak saha içinde bazen yoğun baskıdan dolayı hatalı kararlar verilebiliyor. Diego da hatasını biliyor ama bu kararı veren benim. Diego'yu sahaya süren benim. Bugüne kadar Diego bize çok yardımcı oldu ve ben buraya öcü bulmaya canavar yaratmaya gelmedim. İlk sorumlu benim" ifadelerini kullandı.

NEŞESİ YERİNDE
Portekizli çalıştırıcı, neşeli tavırlarıyla dikkati çekti. Konuşmasının Türkçe'ye çevrilmesi sırasında kulaklıkla İskoç gazetecilere İngilizce çeviri yapan Zeynep Azizoğlu adlı tercümanı dinleyen Pereira'nın, konuşmanın bitmesinin ardından bu kişiyi kutlayacak harekette bulunması gülüşmelere neden oldu.

Basın toplantısını, "gelecek turda görüşürüz" ifadesiyle tamamlayan Pereira, daha sonra İngilizce çeviri yapan tercümanın yanına giderek bir süre onunla sohbet etti

Sayfa Yükleniyor...