"Bütün emeklerimize yazık oldu"

UEFA Avrupa Ligi'ne Sporting Lizbon mağlubiyeti ile veda eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, maç sonrası basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 11.12.2015 - 00:52
"Bütün emeklerimize yazık oldu"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sporting'e 3-1 yenildikleri maç sonrası çok üzgün olduklarını söylerken, "Gruptaki bütün emeklerimize yazık oldu. Sözün bittiği yerdeyiz, artık lige döneceğiz" dedi.

"Çok üzgünüz; çünkü gruptaki maçlara ve bugün baktığınızda kaybetmeyi hakettiğimizi düşünmüyorum" diyen Şenol Güneş, "İlk yarı kontrol tamamen elimizdeydi. Gol yedikten sonra kontrolü kaybettik. Yazık oldu. Deplasmanda da olsa bugün kazanabilirdik; ama 3-1 yenildik. Yediğimiz gol, moral motivasyon olarak bizde düşüşe neden oldu. Takım ve oyuncu olarak gruptaki hiçbir maçı kaybetmeyi haketmedik. Buraya da öyle geldik. Bu maçın geriye dönüşü olmadığı için elendik. Oyun düşündüğümüz gibi gelişti. Top kayıplarımız oldu ama çok ofsayta düştük. Sadece yediğimiz gol sonrası 10 dakika sonrası olumsuz görüntü vardı" ifadelerini kullandı.

Tolga Zengin'e tepki gösterildiğinin hatırlatılması üzerine ise Güneş, "Maçı kaybettikten sonra bir oyuncu üzerinde muhakeme yapmayı doğru bulmuyorum. Bunu bir tek kaleciye bakarak suçlu bulmaya gerek yok.  Forvete ve orta sahaya da suç bulabilirsiniz. Hep beraber kaybettik, hep beraber üzgünüz" demekle yetindi.

"BÜTÜN EMEKLERİMİZE YAZIK OLDU"
İlk golü yedikten sonra paniklediklerini vurgulayan Şenol Güneş şöyle devam etti, "10 dakikada 3 gol yedik ve gruptan elendik. Kalite ve beceri olarak hem Lizbon hem biz iyi takımlardık. Lizbon kendi sahasında bunu iyi kullandı. Kazanmamız gereken maçı kaybettik. Üzgünüz. Bütün oyuncular elinden gelen performansı gösterdi. Oyuncular iyiydi; ama iyi olmak yetmiyor. Gruptaki bütün emeklerimize yazık oldu. Sözün bittiği yerdeyiz, artık lige döneceğiz."

Maçın kırılma noktası neydi?" sorusuna ise Güneş, "Kırılma noktası yediğimiz ilk goldü. İlk golden sonra moral coşkumuz iyiydi, bunu iyi taşımamız gerekirken, gol yedik. Bu bizi önce moral sonra fizik olarak dağıttı. Defansta durmamıza rağmen rakibe şans verdik ve beklemediğimiz goller yedik. Oyuncular ilk ve ikinci yarının başlarında baskı yaptılar. Ofsayta çok düştük. En olumsuz tarafımız 10 dakikalık paniğimizdi" yanıtını verdi. 

İlk golden sonra moral olarak düşünce fizik de bağlantılı geldiğini kaydeden Şenol Güneş, "Panik de gelince rakip daha coşkulu oynadı. Yoksa fizik ve oyun olarak eksiğimiz yoktu. Üst seviyelerde bu hataları yaptığınızda sonuç böyle olur. Bu maçı 1-0 da 1-1'de bitirebilirdik. Rakibi oyundan soğutmamız gerekirken oyuna ortak ettik. Zaten rakip iyi bir takım. Biz de iyi bir atımız; ama maalesef yediğimiz gollerdeki hatalar pahalıya maloldu" diye sözlerini tamamladı.

 

Sayfa Yükleniyor...