"Korkmak, ürkmek, çekinmek yok"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli takımımızın EURO 2016'daki rakiplerini değerlendirdi ve hedeflerimiz hakkında konuştu.

NTV Spor 12.12.2015 - 20:56
"Korkmak, ürkmek, çekinmek yok"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, NTV Spor'da Gol programına telefonla bağlandı ve canlı yayında, EURO 2016'daki rakiplerimizi değerlendirdi.

En güçlü grupta yer aldıklarını belirten Terim, "Herkesin de söylediği gibi çekilenlerin en güçlü grubu oldu. İspanya'yı konuşmaya gerek yok, saygı duyulması gereken, başarılara imza atan, müthiş kadrosu olan, dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu bir takım. Çek'i beraber yaşadık, çok iyi bir turnuva oynadılar. Bir onlar yendi, bir biz yendik. Hırvatistan, Avrupa'nın baş altı veya başa oynayan tkaımlarının en önemlilerinden biri, yıldızlarıyla çok güçlü bir ekip. Ne olur, ne biter, kimseye temsil olacak halimiz yok. İyi oyunu, güzel oyunu hedefleyen felsefemiz devam edecek. Buradan çıkmak için her şeyi zorlayacağız. Bu iki takımla 2008'de çok nostaljik diyebileceğimiz bir geçmişimiz var, beraber yürüyüşümüz, grup arkadaşlığımız var. Orada da son maç Çek'ti grupta. Her ne kadar bizim Çek'i yendiğimiz maçta pek beğeni almadıysak da, bize göre çok iyi oynandı, çok akıllı ve doğru bir maç oynadık. Hırvatistan'la en son bir play-offumuz var EURO 2012 için, orada bir kaybedişimiz, 2008'de kazanışımız var. İspanya'yla da 1-0 Madrid'de, 2-1 Ali Sami Yen'de biten bir dramatik maçımız var, o maçı da kazanabilirdik. Herkes yerli yerinde duruyor 1-2-3-4'e baktığınızda ama ben ve oyuncularım daha iyi şeyler yapacağımızı düşünüyoruz, zamanın lehimize işleyeceği inancını taşıyorum. Dediğim gibi iyi oyun önemli, felsefe bizim için önemli, oyun anlayışımız önemli, oyuncuların oyun içinde ve dışında zevk alması çok önemli. Çıkmayı deneyeceğiz. Bakalım ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Hedefler hakkında da görüşlerini belirten Türkiye Futbol Direktörü, "Herkesin nerede olmak istediği çok açık Temmuz'un 10'unda, çok az kişiye nasip olacak ama bizlerin orada olmak için hayal kurduğu çok açık, herkes için. 'İddiamız yok, teslim olacağız' demedim, realiteyi söyledim ama her şeyi deneyeceğiz. Anlayışımızda korkmak, ürkmek, çekinmek yok" şeklinde konuştu.

Fatih Terim, milli takımımızın fi,kstürü hakkında ise, "İspanya'yla başlamayı düşünmüştük. Daha büyük takımla başlamak, ondan sonra son 2 ya da 3'ü tabelaya göre daha rahat oynayabiliyorsunuz. Yine son Çek'e denk geldik, hiçbir maç hiç kimse için kolay olmayacak. Biz artık her geçen gün iyiye giden, daha güzel şeyler isteyen bir takımız. Herkesin hayal ettiği ama çok kimsenin olmayacağı bir yerde oluruz inşallah. Gruptan çıkarsak olayların rengi de şekli de değişecektir. Buraya geldikten sonra küçük rakip beklememek lazım. İnşallah ilk 2 içerisinde veyahut diğer raunda geçen takımlardan biri oluruz" dedi.

İzlanda'yı yenip EURO 2016'ya en iyi üçüncü olarak katılmaya hak kazandığımız maçta kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Gökhan Töre'yi milli takımda düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine Terim, "Daha 6 ayımız var. Gökhan, Türkiye için önemli bir oyuncu. Beraberce bakacağız, göreceğiz, bir dönsün sahalara, ondan sonra gerekeni yaparız. Çok emeği olan oyuncularımızdan bir tanesi. İnşallah sağlam olur, iyi olur. 20+3'ü açıklamak kolay olmayacak. Mecbursunuz, bir karar vereceksiniz ama çok kolay olmayacak" şeklinde cevap verdi.

RAKİP HOCALARIN YORUMLARI...
D Grubu'ndaki rakiplerimizin teknik direktörleri de kura çekimin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Art arda üçüncü kez Avrupa şampiyonu olmak istediklerini belirten İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque, "Hollanda'yı eleyen gruptan çıkan iki takım Türkiye ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşmemiz, durumun ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Hırvatistan da muhteşem bir takım. Art arda üçüncü kez Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz. Ancak bu grupta işimiz gerçekten zor olacak" ifadelerini kullandı.

Son şampiyon İspanya'nın, grubun favorisi olduğunu söyleyen Hırvatistan Teknik Direktörü Ante Cacic, "Biz, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye de bu gruptan çıkabilecek güç ve potansiyele sahip. Bu gruptan çıkmak bile, sonraki turlardaki eşleşmelerden zor olacak. Özellikle İspanya dışındaki takımların birbirleriyle oynayacağı karşılaşmalar bu turnuvadaki en keyifli maçlara sahne olacak" dedi.

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba ise, "Elemelerde olduğu gibi finallerde de en zorlu gruba düştük. İspanya açık ara favori. Diğer üç ülkenin şanslarını da eşit görüyorum. Bu zorlu gruptan çıkmak için rakiplerimizi en ayrıntılı biçimde masaya yatırmalıyız" yorumunu yaptı.

Sayfa Yükleniyor...