O maçlar unutulmadı

Milli takımımız Avrupa Futbol Şampiyonası'nda zorlu bir gruba düştü. Gruptaki rakiplerden Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan'ın ise Ay-yıldızlılara karşı hiç de iyi hatıraları yok. Milliler, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda önce Çek Cumhuriyeti'ni, ardından da Hırvatistan'ı birbirinden dramatik maçlarla turnuvanın dışına itmeyi başarmıştı.

NTV Spor 12.12.2015 - 22:43
O maçlar unutulmadı

Tarih 15 Haziran 2008, yer Cenevre... 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre ile aynı gruba düşen milli takımımız, Çek Cumhuriyeti karşısında kader maçına çıkmıştı. Millilerin çeyrek final bileti alması için kazanması gerekiyordu. Ancak işler hiç de Ay-yıldızlıların istediği gibi başlamadı. Çek Cumhuriyeti, 34. dakikada dev santrforu Koller'in attığı golle öne geçti. 62. dakikada Plasil farkı 2'ye çıkardığında, ümitlerimiz de artık tükenmiş gibiydi. Ancak pes etmeyen milli takımın, Avrupa futbol şampiyonaları tarihine geçecek bir geri dönüşün altına imza attı. Arda Turan'ın 75. dakikadaki golüyle umutlanan milliler, 87. dakikada kaleci Petr Cech'in büyük hatasını iyi değerlendiren Nihat Kahveci ile beraberliği yakaladı. Bu sonuç, çeyrek finale çıkacak takımın penaltı vuruşları ile belirleneceği anlamına geliyordu. Ancak milli takım durmadı. Çek Cumhuriyeti'nin yaşadığı şoku çok iyi değerlendiren Ay-yıldızlılar, Nihat'ın golüyle 3-2 öne geçti. Son dakikada kaleci Volkan'ın kırmızı kart görmesiyle kaleye Tuncay Şanlı geçse de, kalesini gole kapayan milli takım, maçı 3-2 kazanıp; adını çeyrek finale yazdırdı.

Kader, çeyrek finaldeki Hırvatistan maçı için çok daha dramatik bir senaryo hazırlamıştı. Golsüz biten 90 dakikanın ardından uzatmalara gidildi. İki takım uzatmalarda da birbirine üstünlük sağlayamayacak gibi görünüyordu. Artık herkes penaltı vuruşlarını beklerken, kaleci Rüştü'nün hatalı çıkışını çok iyi değerlendiren Hırvatistan, Klasnic'in golüyle öne geçti. O dönemde Hırvat Milli Takımı'nı çalıştıran Slaven Bilic, yarı final bileti aldıkları düşüncesiyle sahaya girmiş; golü oyuncularıyla kutlarken, Hırvatistan'ın uzun süre atlatamayacağı bir travmayla karşı karşıya kalacağından haberi yoktu. Her şey bitti denirken, ceza sahası içine gönderilen uzun topta, Semih Şentürk sahneye çıktı. Semih, adeta maçın son vuruşunda milli takıma hayat veren golü attı. Bu golle moral üstünlüğü eline geçiren milli takım, seri penaltı vuruşlarında rakibini 3-1 yenerek, yarı final bileti aldı.

Sayfa Yükleniyor...