Lazio yabancı değil!

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın son 32 turunda İtalya'nın Lazio takımı ile karşılaşacak. Böylelikle temsilcilerimiz bu turnuvada son 4 yılda 3. kez Lazio ile eşleşmiş oldu.

NTV Spor 14.12.2015 - 15:38
Lazio yabancı değil!

İtalya'nın köklü kulüplerinden Lazio, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde G Grubu'ndan 14 puanla lider çıktı. Mavi-beyazlılar grubunu 4 galibiyet ve 2 beraberlikle tamamladı. Teknik direktörlüğünü Stefano Pioli'nin yaptığı Lazio, Avrupa Ligi grup aşamasında rakip fileleri 13 kez havalandırırken, kalesinde 6 gol gördü.

Miroslav Klose, Lucas Biglia, Antonio Candreva gibi tecrübeli oyuncuların yer aldığı Lazio'da Filip Djordjevic de attığı gollerle dikkat çekiyor. Sırp futbolcunun Avrupa Ligi'nde 3 golü bulunuyor.

Başkent ekibi, Serie A'da ise son dönemde girdiği karanlık süreçten çıkabilmiş değil. Mavi-beyazlılar, son 6 maçında sadece 1 puanı hanesine yazdırdı.

Lazio, son 4 yılda 3. kez Türk takımlarıyla eşleşti. İtalyan ekibi 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe ile, 2013-14 sezonunda ise grup aşamasında Trabzonspor ile karşılaşmıştı.

Sarı kırmızılar ise Lazio ile 2001-2002 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda mücadele etmişti. Ali Sami Yen'deki maçı Ümit Karan'ın attığı golle Galatasaray 1-0 kazanırken, İtalya'daki karşılaşmayı ise Dejan Stankovic'in golüyle Lazio 1-0 kazanmıştı. D Grubu'nu 10 puanla 2. sırada tamamlayan Galatasaray bir üst tura çıkmış, Lazio ise 6 puanla son sırada yer alıp turnuvaya veda etmişti. Cim Bom ayrıca 2012-2013 sezonu hazırlıkları kapsamında İtalyan temsilcisini İzmir Atatürk Stadı'nda konuk etmiş ve Johan Elmander'in attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazanmıştı.

Galatasaray, Lazio ile ilk maçı 18 Şubat'ta Türk Telekom Arena'da oynayacak. Rövanş karşılaşması ise 25 Şubat'ta Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Sayfa Yükleniyor...