Beşiktaş'la aynı gruptaydı

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin son 32 turundaki rakibi belli oldu. Sarı-lacivertliler, Lokomotiv Moskova ile eşleşti.

NTV Spor 14.12.2015 - 15:59
Beşiktaş'la aynı gruptaydı

Lokomotiv Moskova, UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın bulunduğu H Grubu'nda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 11 puan topladı ve lider olarak son 32 turuna çıktı. Rus ekibinin temsilcimizle oynadığı iki maç da 1-1 berabere sona ermişti.

Kadrosunda Beşiktaş'tan hatırladığımız Manuel Fernandes ile eski Akhisar Belediyesporlu Oumar Niasse'yi barındıran Lokomotiv, Rusya Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veriyor. 3. sırada yer alan kırmızı-yeşilliler sezona çok formda bir başlangıç yapmasına karşın son 6 haftada ligde sadece 1 galibiyet alabildi.

Maçlarını coşkulu bir taraftar kitlesinin önünde oynayan Lokomotiv Moskova'nın UEFA Avrupa Ligi'ndeki en skorer oyuncuları Niasse ve Aleksandr Samedov olarak dikkat çekiyor. İki oyuncunun da Avrupa Ligi'nde dörder golü bulunuyor.

CORLUKA CEZALI
Lokomotiv'in Hırvat savunma oyuncusu Vedran Corluka cezalı olduğu için Fenerbahçe ile oynanacak son 32 turu ilk mücadelesinde forma giyemeyecek.

SON DÖNEMDE DÜŞÜŞTE
Lokomotiv Moskova, temsilcimiz Beşiktaş ile iki maçta da 1-1 berabere kaldığı UEFA Avrupa Ligi grubunda Arnavutluk'tan Skenderbeu'yu 2-0 ve 3-0'lık sonuçlarla mağlup etti. Rus ekibi, grupta yer aldığı Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'u deplasmanda 3-1 yenip kendi evinde ise 4-2 kaybetti. Lokomotiv, iyi başladığı Rusya Ligi'nde ise son dönemde art arda kayıplar yaşadı. Fenerbahçe'nin rakibi, ligin ilk 12 haftasında 8 galibiyet, 3 beraberlik alırken sadece bir kez kaybetti. Ancak Lokomotiv ligde daha sonra oynadığı 6 karşılaşmanın sadece 1'ini kazanabilirken, 3 yenilgi, 2 beraberlikle 18 hafta sonunda lider CSKA'nın 5 puan gerisinde 3. sıraya geriledi.

1 MART'A KADAR TATİL
Lokomotiv Moskova, 4 Aralık'ta Ural ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından 18 haftası tamamlanan Rusya Ligi'nin araya gitmesiyle, 1 Mart'a kadar maç oynamayacak. Lokomotiv Moskova ligde en son şampiyonluğunu 2004'te kazanırken, 1998 ve 1999'da UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Lokomotiv Moskova'nın teknik direktörlüğünü Igor Cherevchenko yapıyor.

Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova ile ilk maçını 16 Şubat'ta Ülker Stadyumu'nda oynayacak. Rövanş karşılaşması ise; 25 Şubat tarihinde Moskova'da oynanacak.

Sayfa Yükleniyor...