"Türk antrenörlüğü dibe vurmuş"

Teknik direktör Yılmaz Vural, Sakarya Üniversitesi'nde katıldığı söyleşide Türkiye'de antrenörlüğü eleştirerek, "Türk antrenörlüğü maalesef dibe vurmuş durumda. Profesyonel takımı yönetecek durumda bir antrenörlük eğitimi diye bir şey yok" dedi.

NTV Spor 23.12.2015 - 22:26
"Türk antrenörlüğü dibe vurmuş"

Ünlü teknik direktör Yılmaz Vural, Sakarya Üniversitesi'nde 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu'nun düzenlediği söyleşiye katıldı. Vural, öğrencileri esprileriyle güldürdü.

Sosyal medyada kendisiyle ilgili yapılan paylaşımlar hakkında konuşan Vural, "Bu sosyal medya bir alem. Şimdi Galatasaray'dan bir hoca kovuluyor, işte telefonda 15 cevapsız arama. İşte Chelsea'dan Abromovic'e telefon ediyormuşum, 'Yahu aç şu telefonu bir şey söyleyeceğim', ama adam açmıyor. Bir göreve talip olmak, ben bu işi yaparım demek espiri konusu olabiliyor. Chelsea takımına gitmek kim istemez" dedi.

İngiltere'de görev yaptığı sürede kendisinin Alex Ferguson'a benzetildiğini ifade eden teknik direktör Vural, "Benim İngiltere maceram oldu. Oradayken en çok dikkat edilen şuydu; Alex Ferguson'la biz 1986 yılında beraber başladık, o Manchester'da başladı, ben ise Malatya'da. Ben 25 takım değiştirdim, adam oradan emekli oldu" ifadelerini kullandı.

Ülkedeki antrenörlük seviyesinin dibe vurduğunu ifade eden Vural, "Türk antrenörlüğü maalesef dibe vurmuş durumda. Eğitim diye bir şey yok şu anda. Profesyonel takımı yönetecek durumda bir antrenörlük eğitimi diye bir şey yok" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...