Türkiye korkusu! "Umarım bir deja vu yaşamayız"

Bursaspor'un deneyimli savunma oyuncusu Tomas Siıvok, NTV Spor'a özel açıklamalar yaptı. Çek futbolcu, Bursaspor'un ikinci yarıdaki hedefleri ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye ile aynı grupta yer almalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

NTV Spor 06.01.2016 - 12:46
Türkiye korkusu! "Umarım bir deja vu yaşamayız"

“Bursaspor'da sezonun ilk bölümü bizim için iyi başlamadı ama işleri tersine çevirebileceğimizi düşünüyorum” diyen Sivok, “İyi oyunculara sahibiz. Ama iyi bir oyuncu grubuna sahip olmak, iyi bir kadro kurmak, gördüğünüz gibi iyi bir takım olduğumuz manasına gelmiyor. Sezonun ilk bölümünde takımın her bireyinde sorumluluk ve disiplin konusunda belli eksiklikler vardı. Şimdi, kendisini kanıtlamış bir teknik direktörle çalışıyoruz. Bizden ne istediğini, ne beklediğini net bir şekilde ifade ediyor. Saha dışında çok arkadaş canlısı ve iletişimi kuvvetli. Ancak saha içinde herkesin sorumluluklarını yerine getirmesini, gerektiğinde sert bir şekilde iletiyor. Belki de ihtiyacımız olan buydu” ifadelerini kullandı. 

“YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYORUZ”
Yeni stadyumla birlikte beyaz bir sayfa açmak istediklerini vurgulayan Çek futbolcu şöyle devam etti, “Yeni bir stadımız var, artık orada oynamaya başlayacağız. Yeni stadyumla birlikte beyaz bir sayfa açmak istiyoruz. Kulüp tarihine önemli başarılar yazdırabilmek çok önemli. O zaman kendimizi başarılı sayabiliriz. Bugüne kadar oynadığım tüm takımlarda bir şeyler kazandım. Kişisel anlamda bu geleneği devam ettirmek istiyorum. Lig şampiyonluğuna göre daha gerçekçi olan kupa şampiyonluğu gibi bir hedefimiz var.”

“UMARIM BİR DEJA VU YAŞAMAYIZ”
Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yle aynı grupta yer almaları konusuna da değinen Sivok, “Umarım bir deja vu yaşamayız. Aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz. Türkiye ile oynayacağımız maç benim için de özel bir karşılaşma olacak. Ancak kura çekiminden çok mutlu değilim. Son dönemde Türkiye ile sıklıkla karşılaşıyoruz; ama sizinle karşılaşmak hiçbir zaman kolay olmadı. Türkiye kazanma alışkanlığını oturtmuş, yeri geldiğinde cesurca oynayabilen bir takım. Oyunun akışını değiştirebilen oyunculara ve bu karaktere sahip bir takım. Son maçlara baktığımızda Türkiye'nin çok fazla gol yemediğini, takım olarak birbirlerine yaklaşarak kompakt oynadığını görüyoruz. Türk Milli Takımının EURO 2016'da yeniden özel ve hatırlanabilecek işlere imza atabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...