Terim'den Volkan Demirel'e açık kapı!

Milli Takım'ın teknik patronu Fatih Terim, kulüplere teknik adam sınırlaması getirilmesi tartışmaları ve Volkan Demirel'in durumu hakkında önemli açıklamalar yaptı.

NTV Spor 07.01.2016 - 16:26
Terim'den Volkan Demirel'e açık kapı!

Fatih Terim, Antalya'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar sırasında yanında bulunan Hamza Hamzaoğlu ve Tolunay Kafkas'ı öven Terim, Türk futbolunda böyle hocaların sayısının artması gerektiğini belirtti.

"KULÜPLERE SINIRLAMA OLMAZ"
Yılmaz Vural'ın Gençlerbirliği'nden ayrılmasıyla günmede gelen "Kulüplere bir sezonda 2 teknik adam sınırlaması getirilsin" fikri hakkında yorumu sorulan Terim, aksi yönde görüş belirtti. Teknik adamlar için yılda en fazla 2 kulüp çalıştırma kuralı olduğunu hatırlatan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kulüpler için aynı kuralın beklenemeyeceğini söyledi. "Kulüpler talimatlara uygun olarak istedikleri kadar teknik direktör alabilirler, yeter ki mukaveleki şartlar yerine gelsin" diyen Terim, Avrupa'da 4 teknik direktörün tazminatını ödeyip 5. teknik direktörü çalıştıran kulüplerin de olduğunu vurguladı. Konunun TFF Yönetim Kurulu'nda da gündeme geleceğini ifade eden tecrübeli hoca "Ama bu, üzerine kayıt koyamayacağınız bir durum" dedi.

VOLKAN DEMİREL'E AÇIK KAPI
EURO 2016 öncesi kadro hazırlıkları hakkındaki soruları da yanıtlayan Fatih Terim, "Ben bütün Milli Takım oyuncularına ve buraya gitmeyi arzu eden tüm oyunculara performanslarını en yükseğe taşımalarını söylüyorum. Keşke seçimin çok zor olduğu bir ortam olsa bizim için ki o da bize önemli bir katkı sağlar. Yeni oyuncuları da beklemiyor değilim açıkçası, bir de mevcut oyuncularımızın en üst seviyeye gelmesi en büyük dileğim" dedi.

Bu sözlerine üzerine bir gazetecinin "Bu söylediğinize Volkan Demirel de dahil mi?" şeklinde bir soru yöneltmesi üzerine ise Terim "Herkes için geçerli" yanıtını verdi.

Terim, NTV Spor Muhabiri Övünç Özdem'in "Volkan Demirel turnuvada oynamak istediğini açıkladı" hatırlatması üzerine ise Fatih Terim "Tabii ki diyecek, neden demesin? Oynadı burada, bir başkası isteyecek de o niye istemeyecek? Herkesin istemesi lazım. Oynar, oynamaz, gelir gelmez... Bu herkesin milli takımı. Dolayısıyla Volkan da bizim uzun yıllar beraber oynadığımız, hizmet etmiş bir isim. Tabii ki isteyecek, Türk Milli Takımı'nı kim istemez" ifadelerini kullandı.

"Volkan'ın performansı dışında kararınızı etkileyecek bir şey olur mu?" şeklindeki soru üzerine ise Terim "Konuyu sadece oraya döndürmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Bütün oyuncular için biz oturacağız, herkesi adil bir şekilde, bize yararlı olacak şekilde ne varsa ortaya koyup seçeceğiz. Onun dışında o gelir, öteki gelmez, onun bir şartı var mı ötekinin var mı; bilmiyorum" diye yanıt verdi.

Sayfa Yükleniyor...