"Çok iyi işler yaptık"

Sezon sonunda sözleşmesi biten UEFA Hakem Kurulu Üyesi ve TFF MHK Danışmanı Jaap Uilenberg duygusal bir an içinde olduğunu belirterek, 2008-2009 sezonundan bu yana çok iyi işler yaptıklarını söyledi

NTV Spor 07.01.2016 - 14:54
"Çok iyi işler yaptık"

Yaklaşık 7 yıl önceki bir anısını paylaşan Uilenberg, "Ocak 2009'da yine Belek'teydik. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri yeni bitmişti ve Türk hakemler turnuvada yer almamıştı. Hakemlerle 'Türk hakemleri olarak bir daha böyle bir şeye izin vermeyeceğiz, Dünya Kupası da Türk hakemleri olmadan olmamalıydı' demiştik. Bu konuşmadan sonra dönemin MHK Başkanı Oğuz Sarvan yanıma geldi ve bana 'Bu cümleler çok güzel, bizimle çalışmalısın, bize yardım etmelisin' dedi. Sarvan'a bu teklifi için tekrardan teşekkür ederim. TFF'nin büyük desteğiyle çok iyi işler başardık, elimizden ne geliyorsa yaptık. Türk hakemliğini belli bir seviyeye hep beraber çıkardık" değerlendirmesinde bulundu.

Uilenberg, geçen sezon kontratının sona ermesinin ardından daha fazla devam etmek istemediğini ancak MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun kendisine ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine göreve devam ettiğini vurguladı.

Kendisine "Avrupa Şampiyonası'nda final yöneteceğim" diye söz veren Cüneyt Çakır'ın sözünün tutmasını beklediği kaydeden Uilenberg, "Cüneyt, dikkatli ol. Roberto Rosetti'ye de teşekkür ederim. İnşallah her şey böyle devam eder. İyi şanslar" dedi.

ARICI: HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı da Uilenberg'in Türk hakemliğinin Avrupa'da bulunduğu seviyeye çıkmasında önemli katkısı olduğunu söyledi.

Arıcı, Türkiye'deki futbol müsabakalarının daha düzenli oynanması için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, "TFF Başkanı ve yönetiminden aldığımız talimatlarla hareket ediyoruz. Maçların düzenli oynanması için gösterdiğimiz özveride başarılı olursak, karşılaşmalara gelen seyirci sayısı artacak ve tribünler dolacaktır. Hakemlerin ne amatör ne de profesyonel maçlarda incinmesini istiyoruz. Önümüzdeki süreçte hepimize görev düşüyor. Hakemler olarak çok daha az hatalı maçlar izleteceğiz" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...