New York City'de yeni dönem!

New York City, yeni teknik direktörü Patrick Vieira’yı basına tanıttı. Eski Fransız futbolcu, takımın bir kimliğe sahip olmasını ve New York ruhunu sahada yansıtmasını istediğini söyledi.

NTV Spor 21.01.2016 - 13:15
New York City'de yeni dönem!

Eski Fransız futbolcu Patrick Vieira, Amerikan Ulusal Futbol Ligi takımlarından New York City'nin yeni teknik direktörü oldu. Futbolculuk kariyerine 2011 yılında Manchester City'de son veren Vieira, yeni görevi için heyecanlandığını söyledi.

New York City'nin başında ilk basın toplantısına çıkan Vieira; "Ben şanslı bir futbolcuydum. Çok iyi teknik direktörlerle çalışma fırsatı bulmuştum. Şimdi de onlardan öğrendiklerimi uygulamaya çalışacağım. Deneyimli oyuncularla iyi iletişim kurmak, genç oyuncuların da önünü açmak istiyorum" diye konuştu.

Futbolculuk döneminde Arsenal ile 3 Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Inter ve Juventus ile 4 kez Serie A Kupası kaldıran Vieira, Fransa Milli Takımı'nda da 107 maçta görev yapmış, 1998 Dünya Kupası ve EURO2000 zaferlerini yaşayan kadroda yer almıştı.

David Villa, Andrea Pirlo ve Frank Lampard gibi önemli isimleri kadrosunda bulunduran New York City'de yeni bir başlangıç yapacağını söyleyen Vieira; "İnsanlar sizi elde ettiğiniz başarılarla değerlendirir. Ben de takımın bir kimliğe sahip olmasını ve New York ruhunu sahada yansıtmasını istiyorum" diye konuştu.

Vieira, futbolu bıraktıktan sonra New York City'nin kardeş takımı Manchester City'nin altyapısında çalışmaya başlamıştı.

 

Sayfa Yükleniyor...