"Donk'u Barcelona'ya transfer ederdim!"

Galatasaraylı Ryan Donk'u 2013 yılında Kasımpaşa'ya transfer eden teknik direktör Şota Arveladze "Ben Barcelona'yı çalıştırıyor olsam Donk'u hemen alırdım" dedi

NTV Spor 22.01.2016 - 13:12
"Donk'u Barcelona'ya transfer ederdim!"

Futbolculuğu döneminde formasını giydiği Trabzonspor'daki teknik direktörlük serüveni kısa süren Şota Arveladze, Tivibu Spor'da yayınlanan Orta Nokta programında Erkut Öztürk ve Oktay Derelioğlu'na konuk oldu.

Trabzonspor'dan bir kişi ya da bir nedenden dolayı ayrılmadığını söyleyen Gürcü teknik adam “Genel olarak sorunlarla boğuşan bir takımda göreve başladık. İlk 4 hafta iyi sonuçlar aldık. Sonrasındaki kötü gidişin tek bir nedeni yok. Genel anlamda herkes hata yaptı” dedi. Şota Arveladze, Trabzonspor aleyhine yapılan hakem hatalarında camianın bölünmüş olmasının payının büyük olduğunu söyledi. Sadece Galatasaray maçında dolu tribünlere oynadıklarını hatırlatan Şota Arveladze “Ben Trabzonspor'da futbolcuyken İstanbul'dan Trabzon'a maç izlemeye gelen insanlar vardı. Ben şehirde dolaşırken taraftarlarla konuşup neden maça gelmediklerini sorduğumda kimseden net bir cevap alamadım” dedi.

“ONUR KIVRAK İLE BİR SORUN YAŞAMADIK”
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında oynanan Mersin İdman Yurdu maçında kaleci Onur'un kadroda olmamasıyla ilgili konuşan Şota Arveladze “Onur, Mersin İdman Yurdu maçına morali bozuk olduğu için gelmedi. O maçta Erkan Zengin cezalı olmasına rağmen bizimle Mersin'e gelmişti. Mehmet Ekici'nin sakatlığı vardı. Zaman zaman böyle durumlar olabilir. Ama Onur ile aramızda bir sorun olmadı” ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLUK YORUMU
Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Şota Arveladze, Fenerbahçe'nin, potansiyelinin altında futbol oynadığını belirtti. Gürcü teknik adam, sarı-lacivertli takımın buna rağmen maç kazanmasının büyük avantaj olduğunu vurguladı. Şota Arveladze “Fenerbahçe bu performansının üzerine çıkarsa şampiyonluk yarışında avantajlı olur” dedi. Şota Arveladze, Beşiktaş'ın tüm potansiyelini sahaya yansıttığını belirterek teknik direktör Şenol Güneş'in oynattığı futbolu beğendiğini ifade etti.

GOL KRALI KİM OLUR?
Şota Arveladze, Süper Lig'deki gol krallığı yarışında Mario Gomez'in daha avantajlı olduğunu söyledi. Beşiktaş'ın her maç fazla gol pozisyonu ürettiğini belirten Şota Arveladze “Mario Gomez iki ayağını da kullanabilen, hava toplarına hakim bir oyuncu. Beşiktaş'ın bu oyun tarzında fazla gol atar. Gol krallığında Eto'o'yu da şanslı görüyorum. Çünkü Antalyaspor'da oyun onun üzerine kurulu” dedi.

Şota Arveladze, Kasımpaşa'dan eski öğrencisi Ryan Donk'un Galatasaray'daki performansını değerlendirdi. Donk'un AZ Alkmaar'dan eski takım arkadaşı olduğunu da hatırlatan Gürcü teknik direktör “AZ Alkmaar'da futbol oynarken Donk 19 yaşındaydı. Takımın en hızlı oyuncusuydu. Donk'u orta sahada oynatmak için Kasımpaşa'ya transfer ettim ama zorunluluktan stoper oynattık” dedi. Donk'un Galatasaray'da başarılı olacağına inandığı ifade eden Şota Arveladze “Donk'un Felipe Melo'dan farklı özellikleri var. Donk çalım atar, pas verir, skor üretir. Ancak çok rahat tavırları olduğundan bazen oyunu kaçırabiliyor. Donk çok yetenekli bir futbolcu. Ben Barcelona'yı çalıştırıyor olsam hemen transfer ederdim” dedi.  

Sayfa Yükleniyor...