Ve ertelendi!

Trabzonspor-Beşiktaş maçı ertelendi! Böylece Beşiktaş'ın ligdeki üst üste 2 maçı da kara saplanmış oldu...

NTV Spor 24.01.2016 - 17:03
Ve ertelendi!

Trabzonspor-Beşiktaş maçı elverişsiz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi!

Böylece ilk devreyi lider tamamlayan Beşiktaş'ın sezonun ikinci yarısında oynayacağı ikinci maç da kar engeline takılmış oldu. İstanbul'daki Mersin İdman Yurdu maçı 5. dakikada duran, 12. dakikada ise ertelenen Beşiktaş, Trabzon maçını da oynayamadı.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, yoğun kar yağışı ve sahanın futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle iki takım arasındaki karşılaşmayı erteledi. Erteleme kararıyla ilgili olarak TFF'den yapılan açıklamada "Bu akşam Trabzonspor ile Beşiktaş  kulüpleri arasında oynanması gereken Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 19. Hafta müsabakası ileri bir tarihe ertelendi. Karşılaşmanın oynanacağı Trabzon'daki Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yaşanan elverişsiz hava ve saha koşulları, yapılan temizleme çalışmalarına rağmen yoğun kar yağışının devam etmesi, bu koşulların yarın da devam edecek olması ve iki kulübümüzün hafta içi oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası müsabakaları göz önünde bulundurularak; maçın hakemleri ile temsilcilerinin de görüşleri alınarak tatil edilen karşılaşma, Federasyonumuz tarafından belirlenecek ileri bir tarihte oynanacak." denildi.

GÜN BOYU NELER OLDU? 
Trabzon'da maçtan önceki gece başlayan ve etkili olan kar yağışının ardından sabah saatlerinde Hüseyin Avni Aker Stadı'nın zemini 15 santimetreyi bulan karla kaplandı.     

Sabahki eş güdüm toplantısının ardından Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ve karşılaşmanın dördüncü hakemi Kemal Yılmaz, saat 13.30'da sahada incelemelerde bulundu. Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ve Trabzonspor Stat Sorumlusu Özer Bayraktar da yetkililere eşlik etti.     

Saha zemininde kar küreme aracıyla kale arkasında bir bölüm temizlendi ve yağışa göre karın zemini kapattığı süre gözlemlendi. Temizlenen bölüm kısa bir sürede tekrar karla kapanırken, bu incelemeler sırasında çekilen görüntüler de TFF'ye gönderildi.     
 
İlk incelemelerin ardından saat 15.30'da, kar küreme aracının çalışmasının yanı sıra görevlilerin de gayretiyle, saha içerisinde 4 farklı alan temizlenerek aynı uygulama yapıldı. Ancak temizlenen alanlar yine karla kaplanırken diğer bölümlerde de kar kalınlığı 25 santimetreye yaklaştı.     

Maçın hakemi Bülent Yıldırım ve yardımcıları, saat 17.45'te Hüseyin Avni Aker Stadı'na geldi. Sahada temizlenen alanları inceleyen Yıldırım, kar yağışının daha da arttığı sırada odasına döndü.

Bir süre sonra karşılaşmanın temsilcisi tarafından maçın ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. Karşılaşmanın hakemleri de saat 18.20'de Hüseyin Avni Aker Stadı'ndan ayrıldı.     

Sayfa Yükleniyor...