Diego'dan çeyrek altın!

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor'u normal süresi 0-0 biten maçta uzatmalarda 1-0 mağlup etti. Sakatlıktan çıkan ve oyuna 106'da giren Diego Ribas, 113'te kaydettiği golle Fenerbahçe'yi çeyrek finale taşıdı. Kayserispor'da Deniz Türüç, 110'da çift sarıdan kırmızı kart gördü

NTV Spor 30.01.2016 - 23:17
Diego'dan çeyrek altın!

Spor Toto Süper Lig'de 46 puanla ve 2 maç fazlasıyla lider durumda bulunan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nu da 16 puanla ilk sırada tamamlamıştı. Sarı-lacivertli ekip, son 16'da, G Grubu'nun ikincisi Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Kadıköy'de oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe taraftarları çok ilgi göstermedi; tribünlerde 11 bin 413 kişi vardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kayserispor karşısına ideale yakın bir kadroyu sahaya sürdü. Fenerbahçe'de, Kayserispor maçında Kjaer, Mehmet Topal, Josef, Ozan Tufan, Nani ve Caner Erkin gibi ilk 11'in değişmez isimleri sahada yer aldı. Takımın önemli oyuncularından Robin van Persie de konuk takım karşısında gol aradı. Hollandalı futbolcu, 4 maç sonra ilk 11'de şans buldu.

Sarı-lacivertli ekipte Volkan Demirel, Fernandao, Bruno Alves, Alper Potuk, Mehmet Topuz ve Lazar Markovic de yedekler arasında yer aldı.

Fenerbahçe ilk yarıda oyunun hakimiydi. Rakip kaleye 8 şut çeken Fenerbahçe, bunların 3'ünde isabet tutturmasına rağmen golü bulamadı. Sarı-lacivertliler; 29'da Nani, 36'da Ozan Tufan ve 42'de Robin van Persie ile fileleri havalandırmayı denedi ama bu girişimlerde başarılı olamadı.

Kayserispor ise ilk devrede Fenerbahçe kalesine 1'i isabetli 4 şut gönderdi.

Fenerbahçe ikinci yarıda da Kayserispor kalesine iyice yüklendi ancak Kayserispor kalesini aşamadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 65'te Ozan Tufan-Fernandao değişikliğini yapıp hücum gücünü artırmayı planladı. 79'da ise Volkan Şen-Lazar Markovic değişikliği gerçekleşti.

Ancak Fenerbahçe, 7'si isabetli toplam 18 şutta golü ağları havalandıramayınca karşılaşmanın normal süresi 0-0 bitti. Mücadelede uzatmaya gidildi.

Fenerbahçe'de sakatlıktan yeni çıkan Diego Ribas, uzatmanın 106. dakikasında Josef'in yerine girdi.

Kayserisporlu futbolcu Deniz Türüç, 110. dakikada Fenerbahçe ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem Serkan Çınar pozisyonu "aldatmaya yönelik hareket" olarak değerlendirince Deniz ikinci sarı kartını görüp atıldı.

Fenerbahçe aradığı golü 113. dakika buldu. Robin van Persie'nin geliştirdiği atakta Michal Kadlec soldan bindirdi. Onun ortasında Diego Ribas, Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

Bu sezonki ikinci golünü kaydeden Brezilyalı futbolcu Diego Ribas, 25 Ekim 2015'teki Galatasaray derbisinden sonra ilk kez gol sevinci yaşadı.

10 kişi kalan Kayserispor, 116'de Oliveira ile yakaladığı karşı karşıya pozisyonda direğe takıldı.

Karşılaşmayı Diego Ribas'ın golüyle 1-0 kazanan Fenerbahçe çeyrek finale yükseldi.

FENERBAHÇE-KAYSERİSPOR: 1-0

Stat: Ülker

Hakemler: Serkan Çınar, Yusuf Bozdoğan, Candaş Elbil

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza (Dk. 106 Diego), Nani, Ozan Tufan (Dk. 65 Fernandao), Volkan Şen (Dk. 79 Markovic), Van Persie

Kayserispor: Abdulaziz Demircan, Zeki Yavru, Mabiala, Ömer Bayram, Sow, Furkan Özçal (Dk. 94 Oğulcan Çağlayan), Deniz Türüç, Diego Lopes (Dk. 77 Mijailovic), Biseswar, Mustafa Akbaş, Sinan Bakış (Dk. 65 De Oliveira)

Gol: Dk. 113 Diego (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 110 Deniz Türüç (Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 53 De Souza, Dk. 105 1 Nani, Dk. 117 Diego, Dk. 120 Fernandao, Caner Erkin (Maç bittikten sonra) (Fenerbahçe), Zeki Yavru (Maç bittikten sonra) (Kayserispor)

MAÇTAN DAKİKALAR
8. dakikada van Persie'nin ara pasında savunmanın arkasında boş pozisyonda topla buluşan Nani, ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Portekizli oyuncunun aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

36. dakikada Şener'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Ozan'ın kafa vuruşunda, kaleci Abdulaziz meşin yuvarlağı kornere çeldi.

44. dakikada Kayserispor'da kaleci Abdulaziz'in Furkan'a verdiği hatalı pasta baskı kuran Van Persie, meşin yuvarlakla ceza alanına girdi. Rakibini geçip kaleciyle karşı karşıya kalan Hollandalı futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak Abdulaziz'den döndü. Bu oyuncu, daha sonra topu kornere gönderdi.

80. dakikada Caner'in uzak mesafeden sert şutunda kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

Normal süresi 0-0 beraberlikle tamamlanan maç uzatmaya gitti.

97. dakikada sağ çaprazda rakibini geçen Markovic'in vuruşunda, kaleci son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

107. dakikada sağ çaprazda Deniz'in pasıyla topla buluşan Zeki'nin gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

113. dakikada Fenerbahçe aradığı golü buldu. Van Persie'nin pasında sol çaprazda topla buluşan Kadlec, ceza alanı içinde ön direkte Diego'yu gördü. Diego, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

117. dakikada Biseswar'ın pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan De Oliviera'nın şutunda, meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Fenerbahçe savunması daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

Sarı-lacivertli takım, rakibini 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...