"Mucizevi bir iş yapmış olur"

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Emenike'nin West Ham United'a kiralanmasını değerlendirdi. Nijeryalı golcünün, İngiltere'de başarılı olmasının zor olacağını kaydeden Demirkol, "Başarılı olursa mucizevi bir iş yapmış olur" dedi.

NTV Spor 01.02.2016 - 12:09
"Mucizevi bir iş yapmış olur"

West Ham United'da 10 maça çıkması durumunda İngiliz ekibinin bonservisini 11 milyon Euro ödeyerek Emenike'yi alacağını yönündeki haber üzerine Mehmet Demirkol, "10 maçta 1'er dakika bile oynasa West Ham 11 milyon Euro bonservis bedelini verecek. Bu 10 maçta kadroya girmeyi yeterli olmayacak, sahaya çıkması lazım. West Ham'da 10 maç oynarsa bence çok beklenmedik bir şey olur" dedi.

Emenike'nin  son yıllardaki performansını da değerlendiren Demirkol, "Uzun süredir oyundan kopuk ve oyundan uzak kalıyor, oyuna giremiyor. Pasları bile değerlendiremeyecek kadar uzak kalıyor. Başarılı değil. Kötü oynuyor değil; belki Türkiye'de veya gittiği Al Ain'de öyleydi. Belki İngiltere'de farklı oynayacak onu bilemem. O özellikleri vardı, iyi bir oyuncuydu ama, onunla ilgili başka iddialar da vardı ortaya. Eski teknik direktörü özel hayatına dikkat etmediğini söylemişti" diye konuştu.

İngiltere'deki başarı şansını da değerlendiren Mehmet Demirkol, "Buradan gidip, İngiltere Ligi temposuna ayak uydurup oynarsa, çok büyük, mucizevi bir iş yapmış olur. David Silva'nın bir röportajını seyrettim. Kendi jenerasyonun en iyi ortasaha oyuncularından bir tanesi. 'Her gün yeniden kendini ispat etmek zorundasın. Çünkü burada futbol anormal hızlı oynanıyor. Neredeyse İspanya'yla bile karşılaştıramam. Her gün yeni oyuncular geliyor. Her gün kendini ispat etmek zorundasın; yoksa düşersin' diyor.
David Silva gibi bir oyuncunun bile böyle tanımladığı bir ligde Emenike şu haliyle gidip 10 maç oynayıp başarılı olursa kariyerinin en önemli işini yapmış olur. Şahsen, çok ihtimal vermiyorum. Koskoca West Ham United az buz kulüp değil. Onların da bir bildiği vardır" yorumunu yaptı.

Sayfa Yükleniyor...