Ara transferin de lideri!

Ara transfer döneminin en hareketli kulüplerinden biri, ilk yarıyı lider kapatan Beşiktaş'tı. Yaklaşık beş buçuk milyon Euro'ya 4 transfer yapan siyah-beyazlılar 3 oyuncusuyla yollarını ayırdı. Yönetim yıldız futbolculara gelen teklifleri ise geri çevirdi.

NTV Spor 01.02.2016 - 17:39
Ara transferin de lideri!

Beşiktaş devre arası transfer dönemini oldukça hareketli geçirdi.

Sezonun ilk yarısının 41 puanla ligin zirvesinde kapatan Beşiktaş, ocak ayında kadrosuna 4 yeni oyuncu kattı.

15 İSİM ARASINDAN BOYKO ÇIKTI
Öncelikli olarak kaleci ve stoper transferi yapmak isteyen yönetim, ilk olarak yeni file bekcisini belirlemeye çalıştı. Transfer dönemi açılmadan başlayan temaslar, Denys Boyko'nun kadroya katılması ile sonuçlansa da yönetim yaklaşık 15 oyuncu ile görüşmerlerde bulundu.

Mandanda'dan Ospina'ya, Handanovic'den Adler'e kadar farkı ülkelerde oynayan kaleciler ile kurulan temaslar, Boyko'nun Dnipro'dan 3.2 milyon Euro bedelle transferi ile noktalandı.

YENİ SAVUNMACI ALEXIS
Beşiktaş tarihinin ilk Ukraynalı futbolcusu olan Boyko siyah beyazlı formayı giyerken, yönetimin yeni hedefi savunmaya takviye yapmaktı. Kaleci transferinde olduğu gibi farklı oyuncular ile yapılan görüşmeler Getafe'den Alexis Delgado'nun 1.1 milyon Euro'ya alınmasıyla tamamlandı.

ARAS GELDİ, KİRALANDI
Alexis transferinin hemen ardından Spartak Moskova'ya 1.3 milyon Euro ödeyen Beşiktaş Aras Özbiliz'i de kadrosuna kattı. Siyah beyazlı formayı sadece verdiği röportajda giyen Aras, 300 bin Euro karşılığında sezon sonuna kadar Rayo Vallecano'ya kiralandı.

SON DAKİKA GOLÜ MARCELO
Başkan Fikret Orman ve Yönetim Kurulu Üyeleri transferi kapattıkları yönünde açıklamalar yapsalar da ocak ayının son günü Beşiktaş adına hareketli saatlere sahne oldu.

Sezon başında da transfer listesinde olan Hannover'den Marcelo'ya neredeyse 24 saat içinde imza attırıldı. 6 ay önce Brezilyalı stoper için önce 5, son olarak 3 milyon Euro isteyen Alman ekibi, oyuncusunu sezon sonuna kadar bedelsiz olarak Beşiktaş'a kiraladı. Marcelo'nun satın alma opsiyonu ise 1.2 milyon Euro olarak belirlendi.

3 İSME VEDA
Siyah beyazlılarda 4 yeni transfere karşılık 3 isimle yollar ayrıldı. Motta bonservisi ile Antalyaspor'a, Franco kiralık olarak Arjantin'den San Lorenzo'ya verildi. Milosevic ise Marcelo'nun transferine karşılık Hannover 96'ya kiralandı.

NE KADAR HARCANDI?
Ocak ayındaki bu hareketlilik sonunda Beşiktaş toplam 5.6 milyon Euro harcayarak kadrosuna 4 yeni futbolcu kattı.

YILDIZLARA İZİN ÇIKMADI
Siyah beyazlılar için transfer döneminin diğer gündemi ise oyuncularına gelen teklifler oldu. Başta Ersan Gülüm olmak üzere, Sosa, Gökhan Töre ve Oğuzhan için yönetimin kapısı çalındı. Teklifleri reddeden Beşiktaş, şampiyonluğu hedeflediği sezonda önemli isimlerini kadroda tutmuş oldu.

Sayfa Yükleniyor...