İki transferle kapattı!

Galatasaray, ara transferde iki oyuncuyu kadrosuna kattı. Ryan Donk ve Martİn Linnes, sarı-kırmızılı ekibin yeni transferleri oldu. Mali kriterler nedeniyle Avrupa'dan men cezası alma tehdidiyle karşı karşıya kalan Sarı-Kırmızılılar'da transfer bütçesi daha fazla zorlanmadı.

NTV Spor 02.02.2016 - 09:34
İki transferle kapattı!

Galatasaray devre arası transfer döneminde 2 oyuncuyu kadrosuna kattı. Sarı kırmızılılar ön libero ve sağ bek bölgesini Ryan Donk ve Martin Linnes ile güçlendirdi.

Galatasaray'da lisansı geciktiği için forma giyemeyen Kevin Grosskreutz Stuttgart'a transfer olurken, Jem Paul Karacan Bursaspor'a ve Lucas Ontivero Montreal Impact'e kiralık olarak gönderildi. Yönetim, kadroyu güçlendirmek için çalışmalarına devam ederken UEFA'dan gelen haber transferi doğrudan etkiledi. 

Teknik direktörlüğe Mustafa Denizli'yi getirdikten sonra devre arası takımda bir takım değişikliklerin olması bekleniyordu. Tecrübeli çalıştırıcı, önceliği sağ bek ve ön libero transferlerine ayırdı. Yönetime verilen listeye göre Kasımpaşa'dan Ryan Donk ve Molde'den Martin Linnes kadroya katıldı. Galatasaray, Donk için Kasımpaşa kulübüne 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Linnes için ise kulübün kasasından 2 milyon Euro bonservis bedeli çıktı.

UEFA TRANSFERİ FRENLEDİ
Yönetim, kanat ve forvet konusunda da bazı temaslarda bulundu ancak çalışmaların sürdüğü sırada UEFA'dan gelen 1+1 yıllık men cezası talebi, yönetimin transferde duraklamasına neden oldu. Sarı kırmızılılar, şubat ayı sonlarına doğru UEFA'da yapılacak toplantı öncesi transfere bütçe ayırmamaya karar verdi. Galatasaray bu dönemde Arjantin'de Martin Benitez ile görüşmeler yaptı. Danimarka'dan Emre Mor ve Andreas Cornelius gibi genç isimlere yönelen sarı kırmızılılar, transferleri sonuçlandıramadı.

TEKLİFLERE SICAK BAKILMADI
Galatasaraylı bazı oyunculara da transfer teklifleri yapıldı. West Ham United, menajerler aracılığı ile Burak Yılmaz'ı sezon sonuna kadar kiralamak istedi. Ancak sarı kırmızılı kulüp bu teklife sıcak bakmadı. Ayrıca Emre Çolak için Antalyaspor, Koray Günter için de transferin son günü Bursaspor ile görüşüldü. Ancak bu transferlerde de imzalar atılmadı.

Sarı kırmızılılar devre arası transfer döneminde toplamda 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Oyuncu satışı ve kiralama bedellerinden ise 2 milyon 400 bin Euro gelir elde edildi.

Sayfa Yükleniyor...