City onu beğenmemiş!

Manchester City'nin eski menajeri Stuart Pearce, Guardiola'nın 2005'te takımla deneme idmanına çıktığını ancak alınmadığını söyledi. Pearce özeleştiri yaparken de, "Bu kadar iyi bir teknik adam olacağını öngörebilsem o gün koltuğumu ona verirdim" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 03.02.2016 - 11:56
City onu beğenmemiş!

Manchester City yeni sezon takımın Pep Guardiola'ya teslim edileceğini resmen duyururken, başarılı teknik adamın 11 yıl önce İngiliz ekibinin kapısından döndüğü ortaya çıktı.

İlk menajerlik deneyimini 2005-2007 döneminde Manchester City'nin başında geçiren İngiliz futbolunufn efsane sol beklerinden Stuart Pearce, o dönemde Pep Guardiola'yı geri çevirdiklerini açıkladı.

O zamanki kadrosunda David James, Trevor Sinclair, Joey Barton ve Darius Vassell gibi oyuncular bulunan ancak 2005-2006'yı 15. sırada tamamlayan City'nin eski çalıştırıcısı, "Orta Doğu'da oynuyordu ve yeniden Avrupa'ya dönmek istiyordu. Bizimle bir kaç gün antrenmana çıktı; ama performansını yeterli görmedik. Onun üst düzey bir menajer olacağını öngörebilseydim, koltuğu o gün ona devrederdim" diye konuştu.

1990 ile 2001 tarihleri arasında Barcelona formasını 350 kez giydikten sonra Katar'ın Al Ahli takımına transfer olan ve 2005'te 34 yaşında olan ismin Premier Lig'e dönmesini eski teknik patronu Louis van Gaal memnuninyetle karşıladı. Koltuğu sallantıda olan Manchester United'ın Hollandalı menajeri, "Eski takım kaptanım ve onu yeniden görmekten mutluluk duyacağım. Onun için daha kolay olacaksa onunla İspanyolca konuşabilirim" ifadelerini kullandı.

Barcelona B ve Barcelona teknik direktörlüğü yapmadan önce Meksika ekibi Dorados'un formasını da giyen Pep Guardiola, daha sonra 2008-2012 yılları arasında çalıştırdığı Barcelona ile 14 kupa kazandı. Son olarak Bayern Münih'i çalıştıran Guardiola, son iki sezondur Bayern Münih'i Almanya'da lig şampiyonluğuna taşıdı.

Sayfa Yükleniyor...