Gözler yılın maçında!

İtalya'da şampiyonluk mücadelesi nefesleri kesiyor. Zirvede yer alan iki takım; Napoli ile Juventus, bu hafta sonunda karşı karşıya gelecek.

NTV Spor 08.02.2016 - 16:21
Gözler yılın maçında!
Serie A'da şampiyonluk yarışı Napoli ile Juventus arasında yaşanıyor. 24. haftası geride kalan ligde lider Napoli'nin 56, takipçisi Juventus'un ise 54 puanı bulunuyor. Hem Napoli hem de Juventus; birbirlerine karşı verecekleri mücadele öncesinde ligde oynadıkları maçlardan galibiyetle ayrıldı.

Napoli, Carpi karşılaşmasını Gonzalo Higuain'in penaltı golüyle 1-0 kazanırken, aradığı gol için 70 dakika beklemek zorunda kaldı. Juventus da Frosinone deplasmanında, istediği sonuca maçın ancak son bölümünde ulaştı. Cuadrado ve Dybala'nın attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılan Juventus, önemli bir virajı kayıpsız döndü.

Serie A'da zirvenin kaderini cumartesi günü Torino'da oynanacak maç şekillendirecek. Ev sahibi Juventus, 2 puan geriden takip ettiği Napoli'yi ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulunan Juventus Teknik Direktörü Massımılıano Allegri, Napoli ile oynayacakları maçın lig şampiyonunu belirlemeyeceğini dile getirdi. Attığı 24 golle Napoli'yi zirve yarışında önde tutan Gonzalo Higuain de Juventus karşılaşmasının, yılın en önemli maçı olmadığını dile getirdi.

Ligin ilk 3 maçından sadece 1 puan çıkarabilen ve ekim ayı sonunda liderin 11 puan gerisinde yer alan Juventus, daha sonra çok önemli bir çıkış yakalamıştı. Juventus'un Frosınone karşısında aldığı 3 puan, siyah-beyazlıların ligde üst üste elde ettiği 14. galibiyet olarak kayıtlara geçti.

Sayfa Yükleniyor...