Rekoların gecesi!

NFL'de Denver Broncos’un Carolina Panthers’ı yendiği Super Bowl'da maç kadar şovlar ve ilginç rakamlar da konuşuldu. Karşılaşmayı yüzmilyonlaca kişi izledi. Ayrıca Batman Superman'e karşı filminin sponsorları arasında olan Türk Hava Yolları, Super Bowl’da iki reklam filmiyle boy gösterdi.

NTV Spor 08.02.2016 - 16:32
Rekoların gecesi!

Amerikan futbolunun en iyisi Super Bowl karşılaşmasında belli oldu. Denver Broncos'un, rakibi Carolina Panthers'i 24-10 yenerek üçüncü kez şampiyonluğa ulaştığı maça ilgi büyüktü. Amerika'nın en büyük spor organizasyonunda maç kadar şovlar da konuşuldu.

Maçtan önce Lady Gaga'nın Amerikan Ulusal Marşı'nı söylemesi tribünlerden alkış aldı.

Devre arası şovundaysa Coldplay, Beyonce ve  Bruno Mars gibi yıldızlar izleyenleri büyüledi.

Super Bowl'da reklam filmi yayınlyan firmalar arasında Türk Hava Yolları da yer aldı. Batman  Superman'e karşı filminin sponsorları arasında yer alan Türk Hava Yolları, maç önü programına da sponsor oldu ve Super Bowl'da iki reklam filmiyle boy gösterdi.

Batman'i canlandıran Ben Affleck ve Lex Luthor karakterine hayat veren Jesse Eisenberg'ün yer aldıkları reklam filmleri maç  sırasında gösterildi.

Reklam filmlerinde, iki yeni rotanın Batman ve Superman'in memleketleri Gotham ile Metropolis olduğu duyuruldu. Batman'in şehri Gotham'a uçmaya hazır mısınız? Sözleri ile yayınlanan reklam, Twitter'da trend topic listesinde birinci oldu.

CBS televizyon kanalının maç öncesi yorum programı da Türk Hava yolları'nın sponsorluğunda sunuldu.

Bu yıl 50'incisi düzenlenen Super Bowl'da birçok rekora da imza atıldı. ABD'de 110 milyondan fazla kişinin izlediği maçta firmalar 30 saniyelik reklam için 5 milyon Dolar ödedi. Maç için ortalama bir bilet fiyatı ise 4800 dolara ulaştı.

ABD'de maçı daha iyi görüntü kalitesi ile izlemek isteyen 7.5 milyon kişi  yeni televizyon aldı. Maç saatlerinde 14.5 milyon pizza, 1.3 milyar tavuk kanadı ve 1.2 milyar litre alkol tüketildi.

Birçok sektörde canlanma sağlayan finalin, perakende sektörüne toplam etkisiyse 15 milyar doları buldu.

 

Sayfa Yükleniyor...