Vodafone Arena'da sona doğru!

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'da son aşamaya gelindi. 2-3 ay içinde tamamlanması planlanan statta çatı bloklarına membran serilmeye başlandı.

NTV Spor 09.02.2016 - 16:18
Vodafone Arena'da sona doğru!

Haziran 2013'te yıkım çalışmaları başlanan Vodafone Arena'da sona yaklaşılıyor. Aralık 2013'te temelleri atılan statta çatı bloklarına membranın serilmesine başlandı. İnönü Stadı döneminde yeni açık olarak adlandırılan tribünden başlanan membran serme işlemi yaklaşık 2 hafta devam edecek.

Koltukların montajı, iç kısımlar, localar ve takımların soyunma odalarının düzenlenmesine devam edilirken, stada son halinin verilmesi çalışmaları sürüyor. Tahminen Nisan ayı sonu gibi açılacak stadın kesin açılış tarihini ise Fikret Orman açıklayacak. Beşiktaş Başkanı, 10 gün içerisinde düzenleyeceği basın toplantısıyla açılış tarihini açıklayacak.

Vodafone Arena'da işlemler sürerken, son olarak sahanın çimi serilecek. İlk planlamada çimin hibrit teknolojisiyle yapılması düşünülmüştü ancak sürenin daralması nedeniyle eski usül serpme yöntemi yapılacak. Liglerin kapanmasının ardından Vodafone Arena'nın içinde düzenlenecek konserlerin hibrit çime zarar verebileceği düşüncesi de bu değişiklikte etkili oldu. 2016-17 sezonu öncesi planlanan çim kaldırılacak ve yeni sezon başlamadan hibrit teknolojisiyle yeni bir saha oluşturulacak.

Sayfa Yükleniyor...