Fernandao durmuyor!

Fernandao'nun bu sezonki gol ortalaması geçtiğimiz sezon Bursaspor ile gol krallığı yaşadığı formunu aştı. Brezilyalı forvet ayrıca takımının bu sezon oynadığı bütün turnuvalarda gol atmasını bildi.

NTV Spor 10.02.2016 - 23:02
Fernandao durmuyor!

Ligde 19 maçta 10, Avrupa Ligi'nde 6 maçta 4 ve Avrupa Ligi play-off'unda 2 maçta 3 gol atan Fernandao, sessiz kaldığı kupada da sessizliğini bozdu. Brezilyalı futbolcu Amed Sportif Faaliyetler karşısında takımı adına bir kafa golü attı.

Bu sezon 35 resmi mücadelede 19 gol atan Jose Fernandao, takımının en skorer ismi olmayı başardı. Fernandao ayrıca dakika başına gol atma ortalamasıyla geçtiğimiz sezonki performansını ise geride bırakmış durumda. Bursaspor'da gol kralı olduğu geçen sezonu 148 dakikada 1 gol atarak geçiren deneyimli oyuncu, bu sezon ortalamasını 113 dakikaya düşürmeyi başardı.

Fenerbahçe'nin bir diğer yıldızı Robin van Persie ise 123 dakikada bir gol kaydetti. Ancak Hollandalı golcünün hem yaşadığı sakatlıklar hem de Pereira'nın tercihi nedeniyle Fernandao'dan daha az süre alması iki oyuncunun aldığı süreler arasında fark yarattı.

Şu ana kadar Fernandao 2161 dakika sahada kalırken, Robin van Persie'nin aldığı süre 1605 dakikada kaldı. İki oyuncun sürelerinin farkı 6 maçtan fazla bir süreye denk geliyor.

Sayfa Yükleniyor...