Kadıköy'ün 'Paşa'sı!

Antalya deplasmanında 4 golle yenilen, Amed deplasmanında da 3 gol birden yiyen Fenerbahçe, evini seviyor! Sarı lacivertliler, Kadıköy'e önemli eksiklerle gelen ve ikinci yarıyı da 1 kişi eksik oynayan Kasımpaşa'yı zorlanmadan yendi: 3-1

NTV Spor 12.02.2016 - 21:47
Kadıköy'ün 'Paşa'sı!

Herşey iyi giderken, geçen hafta Antalya deplasmanında 4 gol birden yiyerek tökezleyen lider Fenerbahçe, evinde moral buldu!

Sarı lacivertliler, ligin zorlu takımlardından olmasına rağmen Kadıköy'e önemli eksiklerle gelen ve maçın yarısını da 10 kişi oynayan Kasımpaşa'yı Diego, van Parsie (p) ve Alper Potuk'un golleriyle 3-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek sayısını maçın sonlarında Malki kaydetti.
 
Sarı lacivertliler bu galibiyetle puanını 49'a çıkardı ve 3 maçı eksik Beşiktaş ile puan farkını 5 yaptı.
 
KADLEC SÜRPRİZİ
Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira süpriz bir 11 tercihi yaptı. Portekizli teknik adam, Mehmet Topal ve Josef'in sarı kart cezalı olması nedeniyle ön liberoda Kadlec'e forma verdi. Sakat Ba ve Markovic'in de kadroda yer almadığı Fenerbahçe maça Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Kadlec, Ozan Tufan, Nani, Diego, Volkan Şen, Robin van Persie 11'iyle çıktı.

Kadıköy'ün konuğu Kasımpaşa'da önemli eksikler vardı.  Eren Derdiyok, Scarione, Abdullah Durak, Aydın Yılmaz, Kubilay Akyüz ve Fode Koita'dan yoksun şekilde Ülker Stadı'na gelen Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay takımını maça Ramazan Köse, Veysel Sarı, Omeruo, Titi, Bozhikov, Pavelka, Castro, Hakan Arslan, Tunay Torun, Del Valle, Adem Büyük 11'iyle başlattı.

KALEYİ BULAN İLK ŞUT VE GOL
Fenerbahçe baskılı başladığı maçta rakip ceza sahasına taşıdığı topları kaleye yollamakta zorlandı. Zaten kaleyi bulan ilk şut da golle sonuçlandı.

37. dakikada seri paslaşmalar sonrası ceza sahasına giren Ozan'ın çıkardığı pasta top ceza sahası ön çizgisindeki Diego'ya geldi. Brezilyalı oyuncu da yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0
 
45+1'DE NAKAVT!
İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken, 45+1'de maçın kaderi aşağı yukarı netleşti. Volkan Şen'in ceza sahasında yerde kalması üzerine penaltı noktasını gösteren Bülent Yıldırım, Titi'yi de 2. sarı karttan kırmızı kartla oyundan attı. Penaltı kullanan van Persie, ilk yarının skorunu ilan etti: 2-0

İKİNCİ YARIDA KASMADILAR
10 kişi kalan rakibi karşısında Fenerbahçe ikinci yarıda rahattı. Sarı lacivertliler oyuna fazla yüklenmezken, Kasımpaşa da nadiren geldiği Fenerbahçe kalesinde Volkan Demirel'e takıldı.

ALPER'DEN ENFES GOL!
Tribünleri coşturan ise 76. dakikadaki nefis gol oldu. Ceza sahasında topla buluşup çizgiye kadar inen Alper Potuk, enfes bir çalımla rakibini geçti, ardından da kaleye sokulup usta bir vuruşla farkı 3'e çıkardı.

SKORU MALKI BELİRLEDİ
Maçın skorunu ise Kasımpaşalı Malki belirledi. Gökhan Gönül'ün ıskaladığı topu önünde bulan Malki, topu boş kaleye göndererek durumu 3-1 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Fenerbahçe Kasımpaşa engelini 3-1 ile aşmış oldu.
 
FENERBAHÇE-KASIMPAŞA: 3-1
Stat:
Ülker
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Kadlec, Ozan Tufan (Dk. 72 Mehmet Topuz), Nani, Diego, Volkan Şen (Dk. 73 Alper Potuk), van Persie (Dk. 73 Fernandao)
 
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Veysel Sarı, Omeruo, Titi, Bozhikov, Pavelka, Castro (Dk. 77 Ferhat Kiraz), Hakan Arslan, Tunay Torun (Dk. 46 Veigneau), Del Valle, Adem Büyük (Dk. 63 Malki)
 
Goller: Dk. 37 Diego, Dk. 45 2 Van Persie (penaltıdan), Dk. 75 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 87 Malki (Kasımpaşa)
 
Sarı kartlar: Dk. 42 Omeruo, Dk. 60 Adem Büyük (Kasımpaşa), Dk. 22 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 38 Diego, Dk. 84 Alves (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 45+1 Titi (Kasımpaşa)
 
MAÇTAN DAKİKALAR
10. dakikada Nani'nin ceza alanı içinde sağ kanatta yerden pasında topla buluşan van Persie'nin rakiplerinden kurtulduktan sonra yerden vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.     

20. dakikada Nani'nin uzak mesafeden kullandığı serbest atışta baraja çarpan top üstten kornere çıktı.     

25. dakikada Volkan Şen'in soldan ortasında arka direkte müsait pozisyonda topla buluşan van Persie, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.     

36. dakikada Gökhan'ın sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Diego'nun vurmakta geciktiği meşin yuvarlağı kaleci Ramazan ayaklarıyla uzaklaştırdı.     

37. dakikada Fenerbahçe, soldan geliştirdiği atakta golü buldu. Seri paslarla sol çaprazdan ceza alanına giren sarı-lacivertli takımda Ozan, meşin yuvarlağı ceza alanı önünde daha müsait durumdaki Diego'nun önüne bıraktı. Bu futbolcu, yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.     

45+1. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda Volkan Şen, Titi'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Bülent Yıldırım, penaltı noktasını gösterdi. 45+2. dakikada penaltı atışını kullanan van Persie, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.     
 
49. dakikada van Persie'nin pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Diego'nun yerden sert şutunda, kaleci Ramazan meşin yuvarlağı kornere çeldi.
 
63. dakikada Volkan Şen'in ara pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Gökhan, meşin yuvarlağı altıpasın önündeki van Persie'ye bıraktı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda, Veysel topu çizgi üzerinde çıkardı. Omeruo, topu daha sonra kornere attı.
 
67. dakikada Castro'nun sağdan ortasında ceza alanı içinde Malki'nin ayak koyduğu topu kaleci Volkan, son anda kornere çeldi.
 
68. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında savunmadan gelen pası kendi yarı alanında alan Volkan Şen, kaleci Ramazan ile karşı karşıya kaldı. Sarı-lacivertli oyuncunun ceza alanına girer girmez vuruşunda Ramazan, meşin yuvarlağı göğsüyle önledi. Fenerbahçe, tekrar gol için arayışına girerken Kasımpaşa savunması topu taca attı.
 
75. dakikada Alper, çok güzel bir gole imza attı. Diego'nun pasında rakip ceza alanı içine yönelen Alper, son çizgide aldığı topu Omeruo ve Pavelka'dan şık bir çalımla kurtardıktan sonra filelere gönderdi ve farkı üçe çıkardı: 3-0.
 
78. dakikada Alper Potuk bir kez daha pozisyon yakaladı. Sarı-lacivertli oyuncu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu ancak Ramazan meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
 
87. dakikada solda Gökhan'dan topu kurtaran Ferhat, çaprazdan ceza alanı içine girdiği anda kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda Volkan'ın müdahale ettiği topa hamle yapan Malki, Gökhan'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı yatarak filelere gönderdi: 3-1
 

Sayfa Yükleniyor...