Chelsea sonunda şahlandı!

İngiltere Premier Ligi'nde son şampiyon Chelsea, kendinden beklenen performansı ancak 26. hafta gösterdi ve Newcastle United'ı 5-1 yendi, Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü oynayacakları PSG'ye gözdağı verdi.

NTV Spor 13.02.2016 - 22:25
Chelsea sonunda şahlandı!

İngiltere'de son şampiyon Chelsea, Guus Hiddink ile sezonun en farklı skoruna imza attı. Londra ekibi, Aralık ayında kovulan Jose Mourinho'nun ardından takımın başına geçen Hollandalı ile Newcastle United'ı 5-1 yenerken çıktığı 12. maçında da yenilmedi.

Antrenmanda burnunu kırdığı için maça maskeyle çıkan Diego Casto henüz 5. dakikada Willian'ın asistiyle Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi. Pedro, 9. dakikada farkı 2'ye; Willian ise 17'de 3'e çıkardı ve ilk yarıyı ev sahibi ekip 3-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya da etkili başlayan Chelsea, 59'da maçın başarılı iki isminin ortaklığında 4. golünü buldu. Fabregas'ın orta sahadan defansın arkasına gönderdiği harika pası ağlarla buluşturan Pedro farkı 4'e çıkardı, kendisinin de 2. golünü kaydetti.

Chelsea adına son sözü söyleyen Bertrand Traore oldu. Traore 83'te takımının 5. golünü kaydederken, uzatmalarda Newcaste adına Adros Townsend'in sayısı teselliden öteye gidemedi.

Chelsea maçtan 5-1 galibiyetle ayrılırken, bu sezonki en farklı galibiyetini elde etti ve Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü oynayacakları PSG'ye gözdağı verdi. Puanını da 33 yapan Chelsea 12. sıraya çıktı; ancak lig dördüncüsü ile arasındaki puan farkı 14'te kaldı. 24 puanda kalan Newcastle ise averajla küme düşme hattına geriledi.

Sayfa Yükleniyor...