6 puanlık geri dönüş!

Premier Lig'de haftaya 53 puanla lider giren Leicester City ile 48 puanla başlayan Arsenal'in maçında gülen taraf ev sahibi oldu. Arsenal geriye düştüğü karşılaşmayı 90+5'te bulduğu golle 2-1 kazandı

NTV Spor 14.02.2016 - 16:13
6 puanlık geri dönüş!

İngiltere Premier Lig'in 26. haftasında oynanan ve şampiyonluk yarışı için kritik önem taşıyan maçta gülen taraf Arsenal oldu. Londra ekibi, sahası Emirates'te geriye düştüğü karşılaşmada lider Leicester City'yi 90+5'te bulduğu golle 2-1 mağlup etti.

Arsenal bu galibiyetle puanını 51'e yükseltti ve lider Leicester City ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi.

Bu sezon Claudio Ranieri yönetiminde Avrupa futbolunun gündemine oturan bir performans ortaya koyan Leicester City, 45'te Jamie Vardy'nin penaltıdan kaydettiği golle öne geçti. 29 yaşındaki İngiliz santrfor, bu sezon ligdeki gol sayısını 19'a çıkardı.

İlk yarı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle bitti.

Skoru lehine çevirmek için ikinci yarıda Leicester City kalesine iyice yüklenen Arsenal, 70'te Theo Walcott'un golüyle skoru 1-1 yaptı.

90+5'te şampiyonluk yarışını yeniden şekillendiren gol geldi.

Bu dakikada Arsenal, Leicester City ceza sahasına yakın bir yerde serbest atış kazandı. Topun başına geçen Mesut Özil'in asistinde Danny Wellbeck karşılaşmanın skorunu ilan etti.

Danny Wellbeck 28 Aralık 2014'ten bu yana ilk Premier Lig golüne imza attı. Bu gol aynı zamanda Arsenal'in lig tarihinde uzatma dakikalarında attığı 100. gol olarak kayıtlara geçti. 2016 yılındaki ilk asistine imza atan Mesut'un bu sezonki asist sayısı ise 17'ye yükseldi.

Leicester City'de Danny Simpson, 54. dakikada Olivier Giroud'ya yaptığı müdahale sonucu ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı.

Lig tarihinde Arsenal'a karşı en son galibiyetini 1994 yılında alan Leicester City'nin rakibi karşısındaki galibiyet hasreti 19 maça çıktı.

 

 


 

Sayfa Yükleniyor...