Bayern, Bremen'e patladı!

Almanya'da son şampiyon Bayern Münih, Thiago ve Thomas Müller'in 2'şer gol attığı maçta Werder Bremen'i 5-0 yendi; Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi rövanşında karşılaşacağı Juventus'a gözdağı verdi.

NTV Spor 12.03.2016 - 22:47
Bayern, Bremen'e patladı!

Maçta perdeyi 9'uncu dakikada Thiago Alcantara açtı. Kingsley Coman'ın sert ortasını ağlara gönderen İspanyol oyuncu, ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi.

2. gole de katkı yapan isim Coman oldu. Coman, 31. dakikada solda rakip oyuncuyu geçip ortasını yaptı, Muller, Bremen kalecisi Melix Wiedwald'ı geçmekte zorlanmadı ve ilk yarı Bayern Münih'in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

8 Ekim'deki milli maçta sakatlanan ve o tarihten bu yana ilk kez forma giyen Mario Götze, karşılaşmada iki kez gole yaklaşmasına karşın, ağları havalandıramadı ve 54. dakikada da yerini Sebastian Rode'ye bıraktı.

Muller, 65. dakikada 2. kez sahneye çıktı. Franck Ribery'nin yaklaşık 20 metre uzaktan sert şutu kaleci Wiedwald'dan dönerken; tamamlayan Muller takımını 3-0 öne geçirdi. Muller bu sezon ligde 19. golünü kaydetti.

2-2 biten Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçının rövanşında hafta içinde Juventus'u konuk edecek ve o maç öncesi dinlendirilmek için yedek soyundurulan Robert Lewandowski, 74. dakikada Muller'in yerine oyuna girdi. 86'da da ağları havalandıran Polonyalı, Bayern'i 4-0 öne geçirirken, bu sezon da 24. golünü kaydetti.

Maçta son sözü ikinci yarıda bir şutu direkten dönen Thiago söyledi. Eski bir Juventus'lu Coman'ın asistini gole çeviren Thiago, 90'da kaydettiği golle maçın skorunu ilan etti ve Bayern karşılaşmadan 5-0 galibiyetle ayrıldı.

Werder Bremen karşısında 2 maçlık galibiyetsizlik serisi sona eren Bayern Münih, puanını 66 yaptı ve bir maç eksiği bulunan Dortmund'un 8 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Bayern karşısına en golcü ismi sakatlığı nedeniyle Claudio Pizarro ile cezalı kaptan Clemens Fritz ve Zlatko Junuzovic'ten eksik başlayan Werder Bremen ise maç boyunca bir varlık gösteremedi. 2 maç sonra yenilen Werder Bremen, 27 puanda ve ligin alt sıralarında kaldı.

Sayfa Yükleniyor...