Valencia'ya "efsane" çelme!

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda iki İspanyol ekibini karşı karşıya getiren maçta Valencia, Athletic Bilbao'yu 2-1 mağlup etti. İlk maçı 1-0 kazanan Athletic Bilbao, çeyrek finale yükseldi.

NTV Spor 17.03.2016 - 21:58
Valencia'ya "efsane" çelme!

Maça hızlı başlayan Valencia oldu. Henüz 13. dakikada Gaya soldan cezasahasına indi, sağa bıraktığı topu Rodrigo, Negredo'yla buluşturdu. Bu oyuncunun vuruşunda kaleciden dönen topu Mina ağlarla buluşturdu ve Valencia'yı 1-0 öne geçirdi.

Bu maça kadar oynadığı son 5 karşılaşmasını da kazanan rakibi karşısında üstün oyununu sürdüren Valencia, 37'de 2. golü buldu. Athletic'in defanstaki büyük hatasını Santos affetmedi. Gaya'nın soldan harika ortasında altıpas ön çizgisi üzerinde demarke durumdaki Santos, iyi yükselerek kafayı vurdu. Kaleci Herrerin'in çaresiz kaldığı pozisyonda top ağları havalandırdı.

İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarı taraflar net gol pozisyonları yakaladı. Sonuca giden taraf ise Athletic Bilbao oldu. Sağ kanattan Valencia cezasahasına gelen topu Raul Garcia, harika bir topuk aşırtmasıyla Aduriz'in önüne bıraktı. Athletico'nun efsane ismi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda ağları havalandırdı ve farkı 1-'e indirdi. Bu sezon Athletic'in deplasmanda oynadığı son 4 UEFA Avrupa Ligi maçında ağları havalandıran Aduriz, bu arenadaki gol sayısını 8'e, bu sezon çıktığı 44 maçtaki  gol saysını ise 31'e çıkardı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Valencia maçı 2-1 kazanmasına rağmen çeyrek finale yükselen ekip Athletic Bilbao oldu.

Sayfa Yükleniyor...