"Deniz Ateş Bitnel'den özür dileyesim geldi"

Braga'nın Fenerbahçe'yi 4-1 yendiği maçta karşılaşmanın hakemi Ivan Bebek'in performansını eleştiren Mehmet Demirkol, "Deniz Ateş Bitnel'den özür dileyesim geldi. Çok korkunç bir hakem performansı var. Fenerbahçe başka türlü elenmezdi" dedi.

NTV Spor 18.03.2016 - 00:48
"Deniz Ateş Bitnel'den özür dileyesim geldi"

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Braga'nın Fenerbahçe'yi 4-1 yendiği maçtaki hakem performanısın değerlendirdi. "Deniz Ateş Bitnel'den özür dileyesim geldi" diyen Demirkol, "Maçın kaderiyle oynayan bir hakem performansı. İlk gol 1 metre kadar ofsayt. Penaltıya neden olan pozisyon öncesi yarım metre bir ofsayt var. Penaltıda Mehmet Topal penaltıdan kaçmak için her şeyi yapıyor ve başarılı oluyor. Ona rağmen penaltı çalınıyor. Penaltı verse bile sarı kartlık bir şey yok. Penaltı kararını verdiğinizde topu kesmeye çalışmıyor. Penaltı değil, yüzde 1 milyon değil. Ama diyelim penaltı. Topu kesme amacında değil, sarı kart olmaması lazım. İlk sarı kart topuğuna bir darbe var. Bence faul değil ama sarı kart da değil; çünkü topuğa bir darbe var. Korkunç hakem hataları vardı. Bu seviyede rastlanamayacağımız hakem hataları. Türkiye'de eleştirdiğimiz hakemlerden özür dileyecek seviyede hakem hataları vardı. Hakemi çok iyi niyetli görmedim. Hakemle ilgili objektif bakmaya çalışıyorum; ama daha fazla iddialar da ortaya atılabilir. Çok korkunç bir hakem performansı var. Fenerbahçe başka türlü elenmezdi. Braga gelemiyordu, Fenerbahçe çok geri kaçmasına rağmen Braga çok fazla arkaya kaçamıyordu. Ofsayttan bir gol attı. Başka türlü olmazdı" ifadelerini kullandı.

Pereira'yı da eleştiren Mehmet Demirkol, "Taraftarlar sinirlenebilir. Futbol seyircisi bağırıp çağırabilir; ama profesyonel sporcular bu seviyede sinirlenemezler. Pereira kendini penaltı pozisyonunda attırırsa anlarım. Ama Souza'nın sarı kart gördüğü pozisyonda attırmasını anlamak mümkün değil. Belki de hakemin tek doğru kararı oydu. Yapmayacaksın onu. Vermeyebilirdi ama orada kendini attırmayacaksın. Madem kendini attıracak kadar kötü bir sarı kart bu sarı kart o zaman ikinci yarı Topal'la Souza'yı değiştireceksin. İkisini birden neden sahaya sürüyorsun. Madem kendini attıracak kadar oyunun kaderiyle ilgili bir sarı kart, o zaman ikinci yarı değiştireceksin neden değiştermedin. Hakem çok perişan etti; ama Pereira da en az onun kadar yardım etti. Çok amatörce" diye konuştu.  

Mehmet Topal'ın atılmasını takımı büyük oranda etkilediğini kaydeden Mehmet Demirskol, "Başka bir futbolcunun atılması Fenerbaheç'yi Topal'ın atılması kadar etkilemezdi. Çünkü Mehmet Topal, Fenerbahçe'nin soğukkanlı aklı. Fenerbahçe'nin aklı. İlk maçta gidip soğukkanlı kalıp golü atan oyuncu. Bu maçta da herkes demorilize olmuşken Nani'ye şahane bir top atan onu zorla koşturdu. Nani'ye şahane bir pas attı. Oyuna soktu. Ondan sonra da gol geldi. Fenerbahçe'nin aklı oyundan çıktı, Fenerbahçe'nin aklı atıldı. Akıl olmayınca da iş yürümüyor" yorumlarını yaptı.

Sayfa Yükleniyor...