İtalya şokta!

Juventus'un ardından Lazio'nun da elenmesiyle İtalyanlar şoka girdi! Avrupa kupalarında toplam 28 şampiyonluğu bulunan Çizme futbolu, bu sezon çeyrek final dahi göremedi...

NTV Spor 18.03.2016 - 12:21
İtalya şokta!

İtalyanlar, Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'un 2-0 öne geçtiği maçta Bayern Münih'e uzatmada 4-2 yenilip elenmesinin şokunu atlatamadan, Lazio ile bir kez daha sarsıldı. Avrupa Ligi'nde çeyrek final kovalayan Lazio, Sparta Prag'a Roma Olimpiyat Stadı'nda 3-0 yenilerek elendi.

Böylece İtalyanlar, bu sezon Avrupa kupalarında çeyrek finale tek takım dahi gönderememiş oldu. Çizme futbolu, bu durumu en son 2001'de Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Milan ve Lazio'nun ikinci turu geçememesi ve UEFA Kupası'nda mücadele eden Inter ve Parma'nın elenmesiyle yaşamıştı.
 
İtalya'da basın, ülke futbolunun nereye gittiği sorguluyor...
 
Konuyla ilgili haberine, "Çeyrek finallerde İtalyan takımı yok" başlığını atan Corriere dello Sport, kaçan fırsata vurgu yaptı. 2017-18 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne 4 İtalyan takımının gitme ihtimalinin Juventus ve Lazio'nun çeyrek final göremeden elenmesiyle kalmadığı belirtildi.
 
La Gazzetta dello Sport da "2001'den beri bu olmuyordu" başlığıyla verdiği haberinde, Lazio'nun Avrupa Ligi'ne veda etmesinin İtalyan futbolu için çok kötü olduğunu belirterek, Başkent ekibinin Sparta Prag'a elenmesini en şaşırtıcı sonuç olarak yorumladı.
 
Haberde İtalyanların sonbaharda iyi performans sergileyerek turları geçtiği, ancak sezonun ikinci yarısında Avrupa kupalarından tek tek elendiği aktarıldı.
 
Bu sonuçlar doğrultusunda İtalya'nın 2017-18 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne 4 takım göndermesinin imkansız hale geldiği de ifade edildi.

8 TAKIMLA 28 KUPA!
Geçen sezon Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar yükselmiş ancak Barcelona'ya 3-1 yenilerek çok yaklaştığı kupayı kazanamamıştı.

Avrupa'da kupa kaldıran son İtalyan ise 2009-2010 Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'i 2-0 yenen Inter olmuştu.

İtalyan futbolu tarihinde, 8 kulübün toplam 28 Avrupa kupası şampiyonluğu bulunuyor...
 
Milan: 7 Şampiyonlar Ligi, 2 Kupa Galipleri Kupası
Inter: 3 Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Kupası
Juventus: 2 Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Kupası, 1 Kupa Galipleri Kupası
Parma: 2 UEFA Kupası, 1 Kupa Galipleri Kupası
Napoli: 1 UEFA Kupası
Fiorentina: 1 Kupa Galipleri Kupası
Sampdoria: 1 Kupa Galipleri Kupası
Lazio: 1 Kupa Galipleri Kupası
 

Sayfa Yükleniyor...