Roma'dan Lazio'ya geçit yok!

Serie A'da Roma, ezeli rakibi Lazio'yu El Shaarawy, Dzeko, Florenzi ve Perotti'nin golleriyle 4-1 mağlup etti. Roma derbisini farklı geçen sarı-kırmızılı ekip, son 10 haftada 9. galibiyetini aldı.

NTV Spor 03.04.2016 - 18:05
Roma'dan Lazio'ya geçit yok!

Serie A 31. hafta karşılaşmasında Roma, Lazio'ya konuk oldu. Dev maçta gülen taraf 4-1'lik skorla Roma oldu.

Totti'nin yedek soyunduğu mücadelede sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren goller 15'te El Shaarawy, 64'te Dzeko, 83'te Florenzi ve 87'de Perotti'den geldi. Lazio'ya Parolo'nun sayısı yetmedi.

Lazio'dan Hoedt, 90. dakikada 2. sarı kartla oyun dışı kaldı.

Bu sonuçla Roma puanını 63'e yükselterek 3. sıradaki yerini korudu. Lazio ise 42 puanla 8. sırada kaldı.

TOTTI SON DERBİSİNDE YEDEK
Gerek kupa gerekse lig olmak üzere ezeli rakip Lazio karşısında 41 kez forma giyip, bir rekora imza atarak 11 gol kaydetmiş olan kaptan Francesco Totti için bunun son derbi olduğu kaydediliyor.

23 yıllık profesyonel kariyerinin tamamını Roma'da geçirmiş olan Totti'nin Haziran sonunda kontratı bitiyor. Bu nedenle bir süredir sarı-kırmızılı ekipte Totti krizi yaşanıyor. Artık süre alamayan ve derbide de yedek kulübesinde kalan 39 yaşındaki veteran futbolcu bir yıl daha kulüpte kalmak istiyor. Hatta Totti'nin bunun için bir yıl bedava oynayabileceğini yönetime bildirdiği iddiaları da şaşkınlık yaratmıştı. Ancak yönetim, yaşının ilerlemiş olmasından dolayı buna sıcak bakmıyor ve onun bundan sonra ancak yönetim kadrosunda yer alabileceğini belirtiyor.

Son olarak Roma Genel Müdürü Mauro Baldissoni, ABD'li Başkan James Pallotta ile Totti'nin, yaptıkları görüşmede her şeyi açıklığa kavuşturduğunu, bunu yakında kamuoyuyla da paylaşacaklarını açıkladı.

Ocak ayında Roma'nın başına ikinci kez getirilen ve emektar futbolcuyla yıldızı bir türlü barışmayan Luciano Spalletti ise derbi öncesi yaptığı açıklamada, "Totti'nin bacakları 90 dakikayı kaldıracak durumda değil. Taraftar olsam oynamasını isterim, ama hoca olarak takımın başarısını düşünmek zorundayım" açıklamasını yaparak, Totti'yi Lazio karşısında ilk 11'de oynatmaya sıcak bakmadığı mesajını vermişti.

Sayfa Yükleniyor...