Devler Ligi'nde çeyrek final zamanı!

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçları bu akşam başlayacak.

NTV Spor 04.04.2016 - 10:55
Devler Ligi'nde çeyrek final zamanı!

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasında son 8 eşleşmelerinin ilk karşılaşmaları, bu akşam ve yarın oynanacak. Rövanş müsabakaları ise 12-13 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Tamamı TSİ 21.45 başlayacak UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçlarının programı şöyle:

BU AKŞAM
Bayern Münih - Benfica
Barcelona - Atletico Madrid

YARIN
Paris Saint Germain - Manchester City
Wolfsburg - Real Madrid

ARDA ESKİ TAKIMINA KARŞI
Barcelona ile Atletico Madrid, İspanya'daki rekabetlerini Şampiyonlar Ligi'ne taşıyor. La Liga'nın ilk iki sırasında yer alan iki takım, çeyrek final ilk maçında Nou Camp'ta kozlarını paylaşacak.

İki takım bundan iki yıl önce yine çeyrek finalde karşı karşıya gelmişti. Atletıco Madrid, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Barcelona'yı Vicente Calderon'da 1-0 mağlup edip yarı finale yükselmişti. O karşılaşmada Atletico forması giyen Arda Turan, artık Barcelona'nın başarısı için top koşturuyor.

Madrid ekibi aynı sezon Barcelona ile ligin son maçında 1-1 berabere kalmış ve 18 yıl sonra ilk şampiyonluğunu elde etmişti.

Barcelona, hafta sonunda El Clasico'ya çıktı. Real Madrid'e sahasında 2-1 kaybeden Katalan ekibinin 39 maçlık galibiyet serisine ezeli rakibi son verdi. Atletico ise; Real Betis'i 5-1 yenerek, Barcelona'nın 6 puan gerisinde zirve takibini sürdürdü.
 
Barcelona, Atletico Madrid ile bu sezon ligde oynadığı iki maçı da 2-1'lik sonuçlarla kazandı. Barcelona - Atletico Madrid maçını Felix Brych yönetecek. Alman hakem, Atletico Madrid'in geçen sezon Real Madrid ile oynadığı çeyrek final rövanş karşılaşmasını yönetmiş ve Arda Turan'ı iki sarı kartla oyun dışı bırakmıştı.

ALLIANZ ARENA'DA SIKI MAÇ
Şampiyonlar Ligi'ndeki diğer önemli sınava Allianz Arena ev sahipliği yapacak. Bayern Münih, Benfıca ile çeyrek finalin ilk maçında karşı karşıya gelecek. Bundesliga'da lider konumda bulunan Bayern Münih, hafta sonunda Eintracht Frankfurt'u Franck Ribery'nin şık golüyle 1-0 yendi.

Benfıca ise; Braga'yı 5-1 mağlup etti ve Portekiz Ligi'nde zirvedeki yerini korudu. Bayern Münih'te Robert Lewandowski'nin formu dikkat çekiyor. Polonyalı forvet, 2016'da oynadığı 14 maçta 13 gole imzasını attı. Son 20 maçının 19'unu kazanan Benfıca'da ise; Jonas'ın grafiği öne çıkıyor. Brezilyalı oyuncu, bu yıl oynadığı 16 maçta 18 kez fileleri havalandırdı.

Sayfa Yükleniyor...