Doping yaptı mı?

İsveç Milli Takımı’nın eski doktoru Zlatan Ibrahimovic'in Juventus'ta forma giydiği dönemde doping yapmış olabileceğini öne sürdü. Söz konusu doktor, o dönemde Ibrahimovic'in hızla kilo almasının kendisine hiç de normal görünmediğini söyledi.

NTV Spor 07.04.2016 - 15:25
Doping yaptı mı?

Eski İsveç Milli Takımı Doktoru Ulf Karlsson, Juventus'un 2000'li yılların başında oyuncularına doping yaptığını ileri sürdü. Karlsson bu iddiasını çok yakından ilgilendiği Zlatan Ibrahimovic'in 6 ay içinde 10 kilo birden almasına bağladı.

Bu durumun hiç normal görünmediğini dile getiren Karlsson; "Zlatan'ın doping yaptığını düşünüyorum. O dönemde Juventus'ta çalışan doktor, daha önce doping nedeniyle 22 ay ceza almıştı. Hepimizin, Juventus'ta 2000'li yılların başında neler yaşandığını daha yakından incelememiz gerektiği görüşündeyim" dedi.

Bu açıklamayı 2004-2006 arasında Juventus'ta forma giyen Ibrahimovic'i suçlamak için değil; dopingle mücadeleye dikkat çekmek için yaptığını ifade eden Karlsson, elinde golcü oyuncunun dopingli olduğu konusunda kesin bir kanıt olmadığının altını çizdi.

MAHKEME YOLU GÖZÜKTÜ
Zlatan Ibrahimovic'in menajeri Mino Raiola ise, oyuncusunun doping yaptığı yolundaki iddiaları kesin bir dille reddetti. İbrahimovic'in "aspirin" dahi kullanmadığını savunan Raiola, bu konuda suçlamalarda bulunan eski İsveç takım doktorunu mahkemeye vereceklerini söyledi.

Raiola, son günlerde Ibrahimovic'in emekli olmayı planladığı yolundaki haberleri de değerlendirdi. Golcü oyuncunun emekli olmasını, Mona Lisa tablosunun çalınmasına benzeten Raiola; "Zlatan'ın hala bu kadar formdayken emekli olması spora ihanet olur. Emekli olursa onu bir odaya kilitler ve kararını değiştirinceye kadar da kilit altında tutarım" dedi.

İnter teknik direktörü Roberto Mancini de, Ibrahimovic'in emekli olmaması gerektiği görüşünde. İsveç-li golcünün 34 yaşına gelse de birçok gençten daha etkili olduğunu vurgulayan Mancini; "Ibrahimovic hala, Messi, Ronaldo ve Higuain ile birlikte dünyanın en etkili forvetlerinden biri" yorumunu yaptı.

Sayfa Yükleniyor...