Aston Villa küme düştü!

İngiltere Premier Lig'de bu sezon küme düşen ilk ekip Aston Villa oldu. Son maçta Manchester United'a 1-0 yenilen Villa, 1992'de başlayan Premier Lig'e ilk kez veda etti.

NTV Spor 16.04.2016 - 19:17
Aston Villa küme düştü!
Aston Villa, İngiltere Premier Ligi'ne bitime 5 hafta kala veda etti. Villa son maçında Manchester United'da deplasmanda 1-0 yenilmekten kurtulamadı. Üstüste son 9,  toplamda da 24. kez sahadan yenilgiyle ayrılan Villa, 16 puanda ve ligin son sırasında kaldı. Bordo-mavililer, 1992'den bu yana Premier Lig olarak düzenlenmeye başlanan İngiltere Ligi'ne ilk kez veda etti. 

Maçın tek golünü 32. dakikada 18 yaşındaki Marcus Rashford kaydetti. Rashford, bu sezon 7. golünü kaydederken, Şubat'ın ortalarında sakatlanan ve o tarihten bu yana takımını yalnız bırakan bir başka golcü oyuncu Wayne Rooney, 67 dakika sahada yer aldı. Manchester United, bu galibiyetle puanını 56 yaptı ve 5. sıradaki yerini korudu ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma ümitlerini sürdürdü.

İngiltere Futbol Ligi ve Premier Lig'in kurucuları arasında yer alan 141 yıllık tarihe sahip Aston Villa, 1986-87 sezonundan bu yana ilk kez küme düştü.

NEWCASTLE ÜMİT TAZELEDİ
Küme düşmeme mücadelesi veren ve takımın başına İspanyol teknik adam Rafael Benitez'i getiren 19. sıradaki Newcastle United, sahasında Galli ekibi Swansea City'i üç golle geçti. Ev sahibi takımın gollerini 40. dakikada Lascelles, 82. dakikada Sissoko ve 89. dakikada Townsend atarken, Benitez yeni takımındaki beşinci maçında ilk galibiyetini elde etti. 

Newcastle United'ın iki puan önünde yer alan Sunderland de üç puana üç golle uzandı. Norwich City'e konuk olan ve Borini'nin penaltı golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Sunderland, Defoe ve Watmore ile altı hafta sonra galibiyet özlemini giderdi.

Günün diğer maçlarında Everton ile Southampton 1-1 berabere kalırken, Watford deplasmanda West Bromwich'i tek golle mağlup etti.

İngiltere'de günün sona eren maçlarında şu sonuçlar alındı.

Norwich City         0 - 3 Sunderland 
Everton              1 - 1 Southampton 
Manchester United    1 - 0 Aston Villa 
Newcastle United     3 - 0 Swansea City 
West Bromwich        0 - 1 Watford 

Sayfa Yükleniyor...