Barça'ya evinde baskın!

İspanya Ligi'nde son haftalarda form düşüklüğü yaşayan Barça'ya bir darbe de Valencia'dan geldi. Katalan devi, seyircisi önünde rakibine 2-1 yenilirken, ligde üstüste 3. maçını da kaybetti.

NTV Spor 17.04.2016 - 23:39
Barça'ya evinde baskın!

Atletico Madrid'de 2-1'in rövanşında deplasmanda 2-0 yenilerek hafta içinde Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Barcelona'ya bir darbe de ligde geldi. Arda Turan'ın cezası nedeniyle kadroda olmadığı maçta Katalan devi, seyircisi önünde Valencia'ya 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Barcelona, Nou Camp'taki maça hızlı başlarken; Messi, Neymar ve Suarez'le net fırsatlar yakaladı. Buna karşın golü bulan taraf Valencia oldu. 26. dakikada gerçekleşen Valencia kontra atağında Siqueira'nın şutu Rakitic'e çarpıp Barcelona ağlarıyla buluştu. İlk yarı bu skorla bitecek derken, 45'te bu kez sahneye çıkan Santi Mina oldu. 20 yaşındaki oyuncu, Dani Parejo'nun harika asistinde cezasahası sol çaprazdan kaleci Claudio Bravo'yu avladı ve Valencia soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarıda oyunda üstünlüğü ele geçiren Barcelona, aradığı golü 63'te Lionel Messi'yle buldu. Jordi Alba'nın asistini gole çeviren Arjantinli, 508 dakika sonra golle tanıştı ve kariyerinde de 500. golüne imza attı. Barcelona, golden sonra ümitlense de Valencia kalecisi Diego Alves'i geçemedi ve karşılaşma 2-1 Valencia'nın üstünlüğüyle sona erdi.

İspanya Ligi'nde dört maçtır galip gelemeyen Barcelona ayrıca Ocak 2003'ten bu yana ilk kez üstüste 3 maçını kaybetti. Barcelona, bu yenilgiyle 76 puanda kalırken, haftayı 3-0'lık Granada galibiyetiyle tamamlayan Atletico, Katalan deviyle puanları eşitledi. Bu arada üstüste 7. maçını da kazanan Real Madrid ise puanını 75 yaparak Barcelona ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi.

Geçen hafta sahasında Sevilla'yı 2-1 yenen Valencia ise bu galibiyetle de puanını 40 yaptı ve 12. sıraya yükseldi.

İspanya Ligi'nde 33. hafta maçlarının toplu sonuçları şöyle:

Malaga-Athletic Bilbao: 0-1
Sevilla-Deportivo La Coruna: 1-1
Rayo Vallecano-Villarreal: 2-1
Atletico Madrid-Granada: 3-0
Levante-Espanyol: 1-2
Getafe-Real Madrid: 1-5
Las Palmas-Sporting Gijon: 1-1
Eibar-Real Sociedad: 2-1
Celta Vigo-Real Betis: 1-1
Barcelona-Valencia: 1-2

Sayfa Yükleniyor...